foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2005 08:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

sorri hommikune aeg ja silmad alles pooelnisti kinni 8)
aga mis nede juurtega, kisub ära lihtsalt või paneb taime küllili, mhh peaks tegel proovima kui latv lõigatud :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2005 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

et jah, ladva torkan põhja. ja mul nad eriti juuri mujale kui põhja ei aja. nendel vanadel "alustel" (nendel siis, mille ladvad ära lõigatud on) on küll alumiste lehtede all ka paar juurekreblakat juba algusest peale, aga rohkem nad midagi juurde ei ole kasvatanud.

võib-olla sellepärast, et neil on küllalt tegemist põhja kinni saamise ja pikkusesse kasvamisega :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2005 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui hygrophila mõne cm kõrguselt maha lõigata ja latv sobiva kõrgusega pistikuks teha ning kõrvale torgata, saab ühe haru asemel 3 haru. Latv juurdub ja tüükast tuleb 2 uut haru.
Kui tüügas pikem jätta, võib harusid tulla isegi kümmekond. Põhimõtteliselt võiks ka vahepealse varrejupi tükkideks teha ja pinnasesse torgata, aga niigi paljuneb usinasti.
Juuri ma ei ole ära lõiganud. Olen lihtsalt madalamad ladvad ettepoole istutanud. Siis tagumiste paljad pikad varred ja juured ei paista. See võsa on kalade üks lemmikpaik. Hea peitu pugeda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 18, 2005 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu albumis piltide peal on hygrophila paljundamine näha. Heleroheline võsa paremal oli alguses heleroheline tupsuke.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 28, 2005 03:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul jälle selline häda: Echinodorus Horizontalis kasvab veest välja :x Akva on küll 60 cm kõrge.. Teha ei ole vist midagi muud, kui kas taim välja visata või kõrgem akva muretseda :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 12, 2005 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul hoopis vastupidine mure.Sai seda va musta vetikat kõrvaldatud ja sellega seoses lõikasin Echinodorus macrophyllus`el ja Echinodorus ozelot`il suurem osa lehti ära.Pärast seda on taimed küll hoolega lehti ajanud,aga kõrgust on endise 20 cm asemel lehevartel ainult 2-3 cm.Samas teised taimed kasvavad ikka edasi nagu vuhin ja muutnud ei ole midagi akvas peale selle,et sai valgustust tugevdatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 14, 2005 12:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu Echinodorus Ozelot hakkas kiduma peale seda, kui lõikasin lahti kaks tütartaimede vääti. Enne seda olid lehed nii umbes 35 cm kõrgused, nüüd aga on uued lehed poole väiksemad. Mulle tundub, et Echinodorusi tuleb lõikuda nii vähe, kui võimalik :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 14, 2005 11:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Poolkroomkala kirjutas:
Minul jälle selline häda: Echinodorus Horizontalis kasvab veest välja :x Akva on küll 60 cm kõrge.. Teha ei ole vist midagi muud, kui kas taim välja visata või kõrgem akva muretseda :(

Millel põhineb Su veendumus et taim on just Echinodorus horizontalis? See taim on küllaltki haruldane kuna teda on võrreldes teiste Echinodorustega keeruline vegetatiivselt paljundada ning seepärast teda naljalt müügis ei leia (ka Tropica taimelistis teda pole ehkki otsing võtmesõnaga horizontalis annab poolikut infot) või kui on siis on "vuhvlid" - mingi teine taim E. horizontalis nime all. Peale selle see taim vee all ei kasva kõrgemaks kui 35 cm (Kasselmanni alusel, Rataj kirjutab et looduses kasvab kuni 40-50 cm ja akvas kuni 30 cm kõrgeks). Nii et E. horizontalis on Sul ehk juhul kui see taim pärineb mõnelt staazikalt akvaristilt ning sel juhul pakuks see lausa huvi, kõrguse järgi paistab aga et ilmselt on mingi muu Echinodorusega tegu. Seda taime on kasutatud uute liikide loomisel, ntx Echinodorus 'Rosé' juures.
Pisut juttu on ka http://www.echinodorus-online.de/Englis ... lis_e.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 16, 2005 02:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

See ei ole tõesti horizontalis :? Tuhnisin internetis veits ja nüüd olen enam kui kindel, et tegu on Echinodorus grandiflorusega, igatahes tänud asjalike vihjete eest, parandan ära ka piltide pealkirjad.

Üles
 [ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver