foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Hei...
Mis te arvate mis taimega on tegu ? Pildil keskel, roheline, pikaleheline taim
Infoks juurde et veesamba kõrgus on 40cm, taim on vee piirini ja siis keerab ennast sealt tagant esiklaasini ette.

Pilt
Suurema pilt ka selle lingi taga peidus

Tegelikult on mu küsimus natuke kiuksuga, sest ma tean mis taim see on.
Echinododus Tenelus.
Mul on see taim olnud akvaariumis kaks aastat. Enamasti on madalad puntrad 10-15cm lehed kuskil nurgas.... mõned uljamad lehed ehk kasvatanud ka 20 ja üksikud 25 cm.

Umbes pool aastat tagasi isutasin neid ümber ja panin ühe puntra noori taimi taha serva ja nüüdseks on see selline.
Mul on seda taime kõigis akvaariumites ja ikka on ta ju madal. Ka akva vasakul esiplaanil olev punt mis on istutatud samal ajal ei ole proovinud ajada pikemaid lehti kui 20cm.
Nüüd see pundar mida istutasin taha serva on kasvanud järsku selliseks.

Oskab keegi ehk seletada või aidata mul mõista sellist anomaaliat, miks tenellus järsku selliseks vitsaks visanud on ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ütleks, et meenutab mulle hoopis Vallisneriat!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Kas see võimalus on välistatud, et tenelluste punti on kunagi istutamisel vallisneeria sattunud ja see nüüd sul seal pikaks kasvanud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 11:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina ostsin kunagi ühe taime. Tollega koos oli miski muu taimekribal, mida alguses tähelegi ei pannud. Põhitaim, mille ostsin kõnges ära, aga see, mida ma ei ostnud vohab tänaseni! Ja nime ma tal ei tea. Vast täiesti võimalik, et miski taimelaps sattunud märkamatult Sinu akvasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2011 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Minul on ka juhtunud ,et mõni tenelluse taim hakkab lihtsalt venima ja lõpuks näeb nagu vallisneeria välja, pole siiani aru saanud miks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2011 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need taimed sain kuskil 2 aastat tagasi, ja siis mul enam vallisneriat endal ei olnud. Kui taimede sees oleks olnud miskit muud, siis oleks see juba ammu ilma areneda võinud.
Need pikad lehed on oma tekstuurilt, kujult, värvilt, jne. identne seal samas ees kasvava madala normaalse tenellusega. Lehed on lihtsalt väga pikad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 18, 2011 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tenellus on ka minul suureks kasvanud. Tegelikult ma oma nano akvas teda väikesesse vormi kunagi kasvama ei saanudki, venis vaat et suuremakski kui vallisneria. Kui aga sama taime viisin omal 300 liitrisesse siis kohe muutus ilusaks madalaks tenelluseks. Ehk siis mida paremad tingimused seda suuremaks ta kasvab, minu kogemuse kohaselt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 18, 2011 07:33 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui sa pildistaksid sellest pundist ühte taime väljajuurituna lähivaates, nii, et juured on ka näha, siis ma võin sulle öelda, misasi see täpselt on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 18, 2011 08:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
Kui sa pildistaksid sellest pundist ühte taime väljajuurituna lähivaates, nii, et juured on ka näha, siis ma võin sulle öelda, misasi see täpselt on.

Kahju... aga see keskmine punt kolis akvast välja. Väga oli vaja seda punti harvendada. Ilusamad istutasin ümber teise koha peale. pilti ei teinud ja praegu pole midagi uuesti välja võtta.

Mismoodi need juured peaks olema siis... Muidu samasugused on nagu mu sellel väiksel madalal tenellusel on ja nagu teistes akvades "normaalsel" tenellusel. Vallisneria on mul olnud (erinevad) ja tean mismoodi see erineb nii lehe kuju, värvi, tekstuuri kui juurte poolest.
Välja võttes mõõtsin pikemate lehtede pikkuseks 75 cm.

Need pikad taimed hakkasid ka lõpuks õitsema ajasid välja pika varre mille otsa tekkis tuust õitega.. seda siis kasvatas edasi ja iga natukese maa tagant tuli jälle pundar milles ükshaaval pistis välja õied. vahepeal oli neid õisi päris mitu erinevate taimede juurest väljas.
Pilt õiest selle lingi all peidus (fail liiga suur et otse sisse postitada).Konkreetne pildil olev õis on küll teisest akvast madala Tenelluse õiest aga õied olid sellel pikal taimel sellega identsed.
Teine pilt veel õiest

Ei saa küll väita, et see midagi muud oleks... lihtsalt ajaolude kokkusattumis selline, et taimele meeldis kasvada...
Vahe on selle kasvukoha pinnases samuti... sellel kohal kus Tenellus pikaks viskas on mul vahel liivasem ja peenem pinnas mille all savi. Liiva kiht on õhem ja suurem osa juuri istub savis. See liiv sisaldab vähesel määral ka mingit korallide või karpide räbu ja jäänukeid.
Võimalik, et ka see kasvukoht osutus soodsaks, mujal on pinnas lihtsalt tunduvalt vaesem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2011 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kangesti tundub hoopis olevat Sagittaria subulata moodi.

Tropica andmetel võib tõesti mõnikord sobivates tingimustes hakata kasvama.

Ning ka google annab õitest analoogse pildi. Äkki oli hoopis tegi Sagittaria subulata taimega.

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2011 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ly kirjutas:
Kangesti tundub hoopis olevat Sagittaria subulata moodi.

Tropica andmetel võib tõesti mõnikord sobivates tingimustes hakata kasvama.

Ning ka google annab õitest analoogse pildi. Äkki oli hoopis tegi Sagittaria subulata taimega.

:roll: ](*,) :roll:
ma siis aastaid kasvatanud tenelluse tedmises subulatat.... tule taevas appi...

Kui nüüd googeldada siis tenellust õitsemas suurt ei leia... Subulata õied on sellised ka google piltide järgi nagu mul see taim on.

Milles on suuremad erinevused tenelluse ja subulata vahel...
Sest kui edasi googeldada siis paljud google pildid on üsna identsed.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver