Maria kirjutas:
Kui sa pildistaksid sellest pundist ühte taime väljajuurituna lähivaates, nii, et juured on ka näha, siis ma võin sulle öelda, misasi see täpselt on.
Kahju... aga see keskmine punt kolis akvast välja. Väga oli vaja seda punti harvendada. Ilusamad istutasin ümber teise koha peale. pilti ei teinud ja praegu pole midagi uuesti välja võtta.
Mismoodi need juured peaks olema siis... Muidu samasugused on nagu mu sellel väiksel madalal tenellusel on ja nagu teistes akvades "normaalsel" tenellusel. Vallisneria on mul olnud (erinevad) ja tean mismoodi see erineb nii lehe kuju, värvi, tekstuuri kui juurte poolest.
Välja võttes mõõtsin pikemate lehtede pikkuseks 75 cm.
Need pikad taimed hakkasid ka lõpuks õitsema ajasid välja pika varre mille otsa tekkis tuust õitega.. seda siis kasvatas edasi ja iga natukese maa tagant tuli jälle pundar milles ükshaaval pistis välja õied. vahepeal oli neid õisi päris mitu erinevate taimede juurest väljas.
Pilt õiest selle lingi all peidus (fail liiga suur et otse sisse postitada).Konkreetne pildil olev õis on küll teisest akvast madala Tenelluse õiest aga õied olid sellel pikal taimel sellega identsed.
Teine pilt veel õiestEi saa küll väita, et see midagi muud oleks... lihtsalt ajaolude kokkusattumis selline, et taimele meeldis kasvada...
Vahe on selle kasvukoha pinnases samuti... sellel kohal kus Tenellus pikaks viskas on mul vahel liivasem ja peenem pinnas mille all savi. Liiva kiht on õhem ja suurem osa juuri istub savis. See liiv sisaldab vähesel määral ka mingit korallide või karpide räbu ja jäänukeid.
Võimalik, et ka see kasvukoht osutus soodsaks, mujal on pinnas lihtsalt tunduvalt vaesem.