foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Taimed ja väetamine
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2011 02:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tere,
kasutan taimedele hetkel "JBL Ferropoli",nüüd sain tuttavalt ka tabletid,mis mõeldud juurte lähedale.Kas ma võin samaaegselt ferropoliga ka lisada juurtele tabletti.Tabletid on "Sera Florenette A"?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2011 04:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Võid ikka. Need tabletid olid kahjuks kõige nirum valik, kui loed juhendit siis näed kui "pikaks" ajaks need on mõeldud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2011 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen nende tablettidega (koos teiste väetistega) juurtoidulised taimed taas elama saanud. Nii et pole hullu, kui väetiseid kombineerida. Mul on viimase paari nädala kombinatsioon Tropica Plant Nutrition, Ferropol24 ja siis needsamad tabletid pirtsakamate ja suurema juurekavaga taimede alla. Viimasena on lisandunud siis Plant Nutrition. Võimalik muidugi, et see viimane on just taimed kiirelt kasvama pannud, kuid paar taime, millel olen ca kuu aja jooksul tablette juure alla toppinud, on taas elule ärganud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2011 11:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Loomulikult on igasugune juureväetis parem kui mitte midagi ja aitab taimed jalule. Aga Florenette juhendis on kirjas et:
Tsiteeri:
Alternating weekly with 5 ml of a pill Florena Sera Sera Florenette A for every 20 liters of water.

Võrdluseks ntx JBL 7balls juhendist:
Tsiteeri:
Depending on the plant size, press one or several balls into the root zone once a year.

Ehk siis Florenette tablette peaks lisama kord nädalas, JBL 7 balls kord aastas - väike vahe, kas pole? Taimedele üldiselt ei meeldi kui nende juurte vahel pidevalt songitakse. Peale selle kui tablette nii palju ja nii tihti tuleb lisada, siis see tähendab et nende väetisesisaldus on minimaalne ja enamus on täitaine. Kui aegu tagasi alustasin väetistega siis proovisin muuhulgas ka Florenettet, vähemalt tol ajal müüdud tablettidest jäi pinnasesse vastik hallikas läbu - ilmselt see täitaine.
Aga kaupluse jaoks on Florenette tabletid loomulikult hea müügiartikkel, tagab regulaarse sissetuleku.

Update. Kuna mul polnud sera toodete kasutusjuhendit käepärast, võtsin enne info edasimüüjate lehelt, sama väidavad teisedki edasimüüjad. Sera ise kirjutab et
Tsiteeri:
The tablets were designed to provide enough nutrient per three to four plants over approximately four weeks
Pisut parem, kuid ainult õige pisut. Huvitav oleks teada, mis karbis olev juhend ütleb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 09:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Karbis polnudki eestikeelset juhendit,lasin siis välja printida.Seal on ka kirjas et 1 tbl. 20L peale ja 1x nädalas.Ma tegelikult algul mõtlesingi,et need on enamvähem samad,nagu need savipallid,aga võta näpust.Kuna müüad ei oska eestikeelt nagu mina venekeelt,ei saanud me üksteisest aru ka :x
See eestikeele värk oli ka üsna segane tegelikult.Rohkem oli abiks originaaljuhend,kus kirjutab et panna iga kahe nädala tagant. :oops:

Akvaarium 28L - käivitatud 12.juuni 2010
Vähibeebid,temp.23+,sisefilter,veevahetus 1x nädalas- 5l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 11:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Et siis kolm erinevat soovitust - kord nädalas, kord kahe nädala tagant ja kord nelja nädala tagant? Tase.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 06:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Et siis kolm erinevat soovitust - kord nädalas, kord kahe nädala tagant ja kord nelja nädala tagant? Tase.

Ma ei teagi,kuidas mina siis toimima peaks :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
merkake kirjutas:
Rein kirjutas:

Unusta see kohutav sodi, mida Sera väetiseks nimetab, telli kalakesest JBLi 7balls savi pallid. Nad saadavad ka postiga, kui vaja. Neist vähemalt ka kasu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 07:49 
Moderator
Kasutaja avatar

merkake kirjutas:
Rein kirjutas:

No põdeda ei tasu. Kasuta see mis ostetud ära, ega see asja halvemaks tee. Pakis olev ingliskeelne juhend on kõige usaldusväärsem, kasuta selle alusel. Tegelikult ükskõik millise variandi neist kolmest valid, on asi enam-vähem OK.
Aga edaspidi pole mõtet sel moel raha põletada, kui Florenette otsa saab siis võta ntx JBL 7 balls.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2011 08:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
merkake kirjutas:
Rein kirjutas:

No põdeda ei tasu. Kasuta see mis ostetud ära, ega see asja halvemaks tee. Pakis olev ingliskeelne juhend on kõige usaldusväärsem, kasuta selle alusel. Tegelikult ükskõik millise variandi neist kolmest valid, on asi enam-vähem OK.
Aga edaspidi pole mõtet sel moel raha põletada, kui Florenette otsa saab siis võta ntx JBL 7 balls.

Just nii ma teengi.Aitähh soovitajatele. :wink:

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver