foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 14, 2011 07:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

küsimus siis pealkirjas. Avaldage arvamust :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 14, 2011 09:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina kiidaks Tartu mnt poodi. Ja siis Mulla tänavas asuvat. Teistes kohtades on taim ilus siis, kui on värskelt sisse toodud. Hiljem kipub kiratsema ja mädanema. Midagi võib vast leida ka sellest uuest Mustikakeskuse omast. Mina sain sealt mingi sõnajalalise, mida pole kusagil varem enne näinud. Aga ilmselt tuleb käia ning otsida. Igast poest võib leide teha. Näiteks Aponogetonit, ka Lotost olen näinud Lauteris (OÜ Leigiv, filiaalid - Ida-Keskuses ja Magistraalis). Kahjuks küll harva. Mujal aga seda taime pole üldse näinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2011 04:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mina tavaliselt käin lauteri tn. poes ja seal enamasti on olnud suhteliselt hea valik. Taimed, mis on seisma jäänud on enamsti suht rääbaka välimusega, aga super soodsa hinnaga.
Mulla tänaval pole ammu käinud, aga mingi paar aastat tagasi oli seal suhteliselt suur valik ja sealt ma näiteks leidsin (peale kogu Tallinna poodide läbi kammimist ) endale aponogetoni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 10:22 
Akvarist

Mustikakeskusesse enam ei lähe - eile-üleeile oli suures 400 liitrises siis kokku pandud kooslus mingid papagoikalad vist nimetatakse neid - punased üsna kogukamad,hoidsid üsna hirmunud moel kusagile peitu, mõni väike ilmselt Malawi ahven(-ad) ja üsna kena parv noori piraajasid. Kommentaarid liigsed. Mul vanaisa kunagi võttis mõned piraajad, ja need sõid ka üksteist ära, nii et järele jäigi üks lõpuks. vot sihuksed jurakad.

Enam-vähem samasugust sadismi võib vahel mujalgi märgata kui veetopsidesse ( a la 200ml ) on riiulis pandud jutti kümme tk koos betta splendensitega. Mõni tundub vahel küll juba kaunis uimane olevat ( et mitte öelda surnud). Poleks ju tarvis lastele seda näidata ning sisendada "teadmist" et nii võibki/peabki/tohibki.... See on sama kui end peldikusse sulgeda ja hapnikku antakse kah sõõmukaupa jaopärast :evil:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2012 12:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

mustika kohta võib niipalju öelda, et ostsin 4 aafrika ahvenalist platy hinnaga aga vähemalt müüa küsis, kas ma ikka tean, et nad kasvavad suuremaks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2012 09:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Kalle10 kirjutas:
Mustikakeskusesse enam ei lähe - eile-üleeile oli suures 400 liitrises siis kokku pandud kooslus mingid papagoikalad vist nimetatakse neid - punased üsna kogukamad,hoidsid üsna hirmunud moel kusagile peitu, mõni väike ilmselt Malawi ahven(-ad) ja üsna kena parv noori piraajasid. Kommentaarid liigsed. Mul vanaisa kunagi võttis mõned piraajad, ja need sõid ka üksteist ära, nii et järele jäigi üks lõpuks. vot sihuksed jurakad.

Enam-vähem samasugust sadismi võib vahel mujalgi märgata kui veetopsidesse ( a la 200ml ) on riiulis pandud jutti kümme tk koos betta splendensitega. Mõni tundub vahel küll juba kaunis uimane olevat ( et mitte öelda surnud). Poleks ju tarvis lastele seda näidata ning sisendada "teadmist" et nii võibki/peabki/tohibki.... See on sama kui end peldikusse sulgeda ja hapnikku antakse kah sõõmukaupa jaopärast :evil:

Ei saa sotti, mis seos on siin taimedega. Pealkirjas ju küsitud, et kus Tallinna poes on parim taimevalik. Esimest Kalle10 lõiku ei oska kommenteerida, sest pole näinud. Teise lõigu esimesest lausest ei saa väga hästi aru - veetopsidesse on pandud jutti kümme tükki koos betta splendensitega. Kas siis 200 ml topsikus on 10 tk või on topsikuid 10 tükki ja igas üks kala? Isaseid kukekesi ei saagi eksponeerida koos ühes suures akvas, sest nad lähevad kaklema ja võimalik, et tapavad end sedasi ära. Kas see vaatepilt oleks siis parem? Kuna kahte isast bettat ei tohi hoida koos ühes ja samas anumas, siis sestap nad ongi poes sellistes topsikutes. (Muide, sellest on siin foorumis minu arust varemgi juttu olnud.) Iseasi on muidugi see kuivõrd kvaliteetne on vesi topsis. Kui kehvakene, siis sellest ka ilmselt tingitud kalade uimasus.

Üldiselt ei teeks mina Mustika keskust nii väga maatasa. Seal leidub ka päris kompetentseid müüjaid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2012 09:28 
Moderator

Pildid: 10
Seda Mustika Zooplaneti akvat, kus papakoid filtri või kännu all lapiti peidus ja parv noori pirajasid otsib endale söödavat nägin ma laupäeval küll.
Väikeseid kollaseid malavikaid suutsin leida ühe.

Aga kui nüüd taimede teemasse minna, siis akva.ee on päris korralik valik taimi. Käisin neil detsembris koha peal ja siis olid taimed igati korralikud.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver