kats kirjutas:
seda küll
aga lapike muru õnnestuks ehk akvaariumisse miski nipiga ikkagi tekitada. ma leidsin internetist paar taime, mis peaksid muru moodi välja nägema, sh näiteks java moss ja eleocharis parvula, aga selles akvaariumis paistsid osa taimi kõrgemad olevat. Võimalik, et selline efekt oli saavutatud erinevate tasapindadega, aga võib-olla on siiski mingid kõrgemat "heina" ka?
Java moss on sammal mis võib olla väga efektne mingi kännu, kivi või kookosekoore peal kuid siin on üks aga - ta võib minna "hulkuma". Piisab kui temast tükike kuhugi maandub et ta seal kanda kinnitaks ning kui see pole Su sooviks siis võib see olla üsna ebameeldiv. Vallo on hetkel sellega hädas, Java moss kasvab Lilaeopsise muru sisse.
Madala muru jaoks ongi variandiks Lilaeopsis, paraku tahab see tublisti valgust saada. Sama lugu Glossostigmaga, tahab ka tublisti valgust.
Veel üheks võimaluseks on veel Echinodorus tenellus, selle taimi võid mult soovi korral saada. Marsilea hirsuta pakuks mulle endalegi huvi, pole kuskil trehvanud. Kindlasti leidub veel miskit.
kats kirjutas:
Igatahes, kui kellelgi kasvab miski murumoodi asi, siis mind huvitaks väga, missugune põhi ja valgus teil on. Ma ei saa ikkagi kuidagi uskuda, et see kiviklibu, mida akva poodides müüakse, taimekasvuks just parim on, aga võib-olla siis on?
ja kui teil siiski muru lokkab, siis kas te väetate seda ka miskit moodi?
Mul on kruusapõhi ja Echinodorus tenellus kasvab reipalt. Väga värskes kruusapõhjaga akvas ei tarvitse muru vedu võtta kuna pinnases on toitaineid vähevõitu - mõned allikad räägivad et alles aasta möödudes saab kruusapõhjaga akvas nõudlikumaid taimi hakata kasvatama. Mul kulus ca pool aastat kuni Vallisneria hakkas normaalselt kasvama, Lilaeopsis ei kipu praegugi vedu võtma ehkki valgust on piisavalt. Kiviklibu taimedele tõesti hästi ei sobi, kruusaga aga saab hakkama (see mida ehituspoes kuivliiva nime all müüakse, 2-6 mm fraktsiooniga).
Veel. Kasutage Tropica Advanced search nupu all olevat otsingut, seal saab ka ntx taime kõrguse järgi pärida.