foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 15, 2005 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaatasin aquahobbyst detsembri fotosid akvaariumitest. http://www.aquahobby.com/tanks/e_tank0412a.php#1 Kas keegi oskab öelda, mis taim see on, millega sellise muru efekti saab nagu toodud lingi all olevas ülemises parempoolses akvas? Siis teaks täpsemalt kasvatamistingimuste kohta uurida... Tohutult ilus mumeelest... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 15, 2005 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

No Amano tööde kohta ei olegi võimalik sõnu leida,see on lausa kunst.Ise ei suuda iial sellist taset saavutada :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2005 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

seda küll :D aga lapike muru õnnestuks ehk akvaariumisse miski nipiga ikkagi tekitada. ma leidsin internetist paar taime, mis peaksid muru moodi välja nägema, sh näiteks java moss ja eleocharis parvula, aga selles akvaariumis paistsid osa taimi kõrgemad olevat. Võimalik, et selline efekt oli saavutatud erinevate tasapindadega, aga võib-olla on siiski mingid kõrgemat "heina" ka?
Igatahes, kui kellelgi kasvab miski murumoodi asi, siis mind huvitaks väga, missugune põhi ja valgus teil on. Ma ei saa ikkagi kuidagi uskuda, et see kiviklibu, mida akva poodides müüakse, taimekasvuks just parim on, aga võib-olla siis on? :shock: ja kui teil siiski muru lokkab, siis kas te väetate seda ka miskit moodi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2005 04:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
kats kirjutas:
seda küll :D aga lapike muru õnnestuks ehk akvaariumisse miski nipiga ikkagi tekitada. ma leidsin internetist paar taime, mis peaksid muru moodi välja nägema, sh näiteks java moss ja eleocharis parvula, aga selles akvaariumis paistsid osa taimi kõrgemad olevat. Võimalik, et selline efekt oli saavutatud erinevate tasapindadega, aga võib-olla on siiski mingid kõrgemat "heina" ka?

Java moss on sammal mis võib olla väga efektne mingi kännu, kivi või kookosekoore peal kuid siin on üks aga - ta võib minna "hulkuma". Piisab kui temast tükike kuhugi maandub et ta seal kanda kinnitaks ning kui see pole Su sooviks siis võib see olla üsna ebameeldiv. Vallo on hetkel sellega hädas, Java moss kasvab Lilaeopsise muru sisse.
Madala muru jaoks ongi variandiks Lilaeopsis, paraku tahab see tublisti valgust saada. Sama lugu Glossostigmaga, tahab ka tublisti valgust.
Veel üheks võimaluseks on veel Echinodorus tenellus, selle taimi võid mult soovi korral saada. Marsilea hirsuta pakuks mulle endalegi huvi, pole kuskil trehvanud. Kindlasti leidub veel miskit.
kats kirjutas:
Igatahes, kui kellelgi kasvab miski murumoodi asi, siis mind huvitaks väga, missugune põhi ja valgus teil on. Ma ei saa ikkagi kuidagi uskuda, et see kiviklibu, mida akva poodides müüakse, taimekasvuks just parim on, aga võib-olla siis on? :shock: ja kui teil siiski muru lokkab, siis kas te väetate seda ka miskit moodi?

Mul on kruusapõhi ja Echinodorus tenellus kasvab reipalt. Väga värskes kruusapõhjaga akvas ei tarvitse muru vedu võtta kuna pinnases on toitaineid vähevõitu - mõned allikad räägivad et alles aasta möödudes saab kruusapõhjaga akvas nõudlikumaid taimi hakata kasvatama. Mul kulus ca pool aastat kuni Vallisneria hakkas normaalselt kasvama, Lilaeopsis ei kipu praegugi vedu võtma ehkki valgust on piisavalt. Kiviklibu taimedele tõesti hästi ei sobi, kruusaga aga saab hakkama (see mida ehituspoes kuivliiva nime all müüakse, 2-6 mm fraktsiooniga).
Veel. Kasutage Tropica Advanced search nupu all olevat otsingut, seal saab ka ntx taime kõrguse järgi pärida.

Üles
 Teema pealkiri: tenellus
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2005 03:50 
Akvarist
Akvarist

tegelt otsin just ise kah just rohelise vaiba pärast jupikest tenellust. see tundub peris edev olema :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2005 04:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kas keegi Eleocharis parvula taimi pole kuskil müügil näinud või on kellelgi ära anda? Tundub ka täitsa muru moodi olema =D>

http://www.aquahobby.com/garden/e_Eleocharis_parvula.php
Kas muidu sellist muru pügada tasaseks ka tohiks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 01:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on nii väike akva, et sinna üle kahe erineva taimeliigi nagu ei tahakski panna. nii et ma ei tea... võib-olla polekski akvaariumitäis java sammalt väga paha mõte :? . huvitav, mida kalad sellest arvaksid?

siis kas keegi oskab soovitada, millised taimed millistele kaladele üldse sobivad? või siis alustuseks - kas sellist asja oleks üldse mõtet järgida või piisab sellest, et omanikule endale ilus tundub? näiteks selles vanas 63. aasta akvaraamatus on tekitatud mingd taimerühmad stiilis, et sellesse sugukonda kuuluvatele kaladele sobivad nende sugukondade taimed. huvitav, kas see on oluline näiteks ainult kudemisl või on sellistel jaotustel ka mingi muu mõte? et siis teaks arvestada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

No mina olen siit saanud palju infi erinevate biotoopide kohta.
http://fish.mongabay.com/biotope.htm
Päris kirjuks võtab silme eest,kohe mitut erinevat akvat tahaks...aga seni pean harjutama kätt ühe põhiakva peal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 01:37 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

mina panin omal ricciat kivide külge, ja võrgu alla põhja peale laiguti, kolm päeva on saanud akvas olla ja juba on otsad võrgu alt väljas, tulemus tõotab tulla äge :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 02:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

ussisaba kirjutas: mina panin omal ricciat kivide külge, ja võrgu alla põhja peale laiguti, kolm päeva on saanud akvas olla ja juba on otsad võrgu alt väljas, tulemus tõotab tulla äge

mis tähendab võrgu alla....ma saan aru et see peaks olema taimede kasvuks hea, sest see saavutab hapniku kiirema juurdepääsu ....aga saad äkki täpsemalt rääkida....?...selest võrgust?

1 Cichlasoma Meeki
+ veel mingid chicliidid (2 tk)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 03:10 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

vat see riccia ei jää muudmoodi ju pinnase külge, ta tõuseb veepinale, selleks, et ta kuhugi kinnituda saaks, läheb aega: kivi külge annab teda tamiiliga siduda, aga kui tahad seda paljale kruusale kinnitada, läheb tamiiliga sidumine keeruliseks :wink: selleks tarbeks pannakse ta võrgu alla http://www.nature-aquarium.com/riccia.htm umbes nii...

mina aga tamiiliga pusida ei viicinud, vaid võtsin kõige tavalisema võrkteibi (mis pannakse kipsplaatide ühenduskohta enne pahteldamist) panin ricciat pool teibist täis, keerasin keerasin ülejäänud poole üle selle kihi ja kinnitasin tinatraadiga otstest, sättisin lapikese põhjale ja pisut veel peenemat kruusa mõnesse kohta peale, vajadusel nurkadest suuremate kividega...ja tundub, et asi võtab jumet :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 03:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Riccia kohta on väga head eestikeelset materjali siinsamas foorumis. Ja millised pildid! :)
/viewtopic.php ... highlight=

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2005 03:50 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ihhiihiii, tundub, et olen ka teatud määral pilootprojektiga hakkama saanud :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 18, 2005 12:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ussisaba, kas paned varsti pildi ka vaatamiseks üles? Või näeb sinu saavutust kuu akvaariumi valimisel koguni :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 18, 2005 01:30 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

praegu veel vara - eks kevade poole näeb, kuid mullikesed on juba kenasti küljes lehtedel :)

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver