foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas uskuda SERA teste?
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 28, 2010 01:13 
Akvarist

Pildid: 0
Probleemid algasid kui tõin akvasse elus taimed (Microsorum). Esimesed paar nädalat lisasin ka Sera vedelväetist. Juba nädala pärast täheldasin taime lehtedel musti täppe, servades pruunikaid narmaid. Diagnoosisin BBA. Järgides foorumi soovitusi vähendasin valgust 10 h/ööp, piirasin toitmist, vahetasin vett 20% nädalas, noppisin ära haiged lehed, soetasin õhupumba. Ostsin Sera NO3 ja CO2 testid. Eeldasin et CO2 on madal ja NO3 kõrge. Aga võta näpust. CO3 sinises tsoonis ehk ülikõrge ja NO3 0mg/L. See peaks ju vetikale ebasoodne olema ja taimedele igati hea keskkond. Küsimus kogenud akva sõpradele kas uskuda või mitte testi tulemusi ja kas selliste näitudega julgeks uusi taimi juurde võtta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 12:37 
Akvarist

Ka minu Microsorumi lehtedele tekkisid mustad täpid. Pilt on siin minu fotoalbumis. Mis see on ja kuidas sellest lahti saada ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 12:46 
Akvarist

Valgus 12 h ööpäevas, veevahetus 10-12 l üks kord nädalas, vesi väga kare (testi tegin ammu, täpset arvu ei mäleta), NO2 - 0.05, NO3 - 5 mg/l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 02:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

akula kirjutas:
Ka minu Microsorumi lehtedele tekkisid mustad täpid. Pilt on siin minu fotoalbumis. Mis see on ja kuidas sellest lahti saada ?

http://www.tropica.com/plants/plantdesc ... px?pid=008

Vt. viimast lauset.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 11:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Võiks veel lisada et Microsorumil tekivad need täpid eriti nobedalt siis kui tingimused pisut kehvemaks lähevad - mul oli vanasti nii et kui Salvinia minu laiskusest veepinna ära kattis nii et valgust väheks jäi, läksid Microsorumi lehed eriti täpiliseks ning ta hakkas hulgi tütartaimi poetama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2011 10:01 
Akvarist

Tänan vastuste eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2011 08:20 
Akvarist

Kui õieti aru saan siis peale microsorumite teisi taimi hetkel ei ole? Siis muretseksin kohe mõned kiirekasvulised taimed mis kaladega sobivad. Kiirekasvulised taimed aitavad vee keemiat tasakaalus hoida ja see on oluline. Vaadake internetist mis taimed kuldkaladega sobivad, ei oska siin nõu anda. Ceratophyllym demersum ja Limnobium laevigatum ehk?

Microsorumid on suhteliselt tundlikud keskkonna muutuse suhtes. Anna neile aega kohaneda. Lehti ma tungiva vajaduseta esialgu ei kärbiks, võib teha vesinikperoksiidi/excel'i vanne vetikate tõrjeks (internetist leiab infot). Nõrk, õrn veevool microsorumi juures ja kinnitamine kännule pole ka halb. Taimeväetisi esialgu ei lisaks kui teisi taimi ei ole. Pigem poeta paari päeva tagant microsorumite risoomi/juurte/varte vahele veidi kalatoitu (tükike põhjakoristaja tabletist näiteks). Omal on JBL'i krevetitoidugraanulid mida aegajalt microsorumitele väetisena poetan - pool süüakse krevettide ja kuhli'de poolt ära ja ülejäänu jääb väetiseks. Mõju on väga hea.
Pole muidugi välistatud et vesi millegipoolest konkreetsele taimeliigile ei meeldi, kuid microsorum peaks tasapisi kohanema. Kannatlikku meelt :)

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver