foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mis vetikas?
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 11, 2005 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaarium on olnud käigus kuu aega. Täna avastasin roostevärvi laigud kruusalt ja taimedelt. :( Alles eile oli kõik korras, näpistasin inetumaid vallisneeria lehti (s.o ainus taim, mis mul veel kasvada ei taha). Valguseks on 3 30W päevavalgustoru. Võibolla mõjus halvasti ka see, et paar päeva tagasi olime 14h elektrita?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 01:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
mul selline küsimus, et kas sul see 3*30 toru on algusest peale olnud ja kõik korras olnud?
kas 3*30 liiga palju 72 L jaoks pole? :roll: :| Mul on 160 L ja ainult 2*30 W, see muidugi nati vähe

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaarium on 200L (täpsemalt 209L). Akvaarium kogu varustusega töös olnud napilt kuu aega. Siiani probleeme polnud. Aga Vallisneria ei taha kasvada, ei tea kas tuleks see taim üldse välja visata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 03:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kairit31 kirjutas:
Akvaarium on 200L (täpsemalt 209L). Akvaarium kogu varustusega töös olnud napilt kuu aega. Siiani probleeme polnud. Aga Vallisneria ei taha kasvada, ei tea kas tuleks see taim üldse välja visata?

Vallisneriaga varu aega, see on üks neist taimedest mis alustavas akvas ei taha tihti kasvada, pinnas liialt toitainevaene. Mul läks pea pool aastat kuni Vallisneria vedu võttis, siis ka algul kasvas muruna - raske ehk uskuda, kuid mul oli tõesti Vallisneriast muru. :) Üks seisukoht ongi muide selline et alla aasta akvaariumis olnud kruusapõhine pinnas ei võimalda paljusid taimi hästi kasvatada, aasta möödudes aga saab ka nõudlikumaid taimi kasvatada.
Samas mullapõhjaga akvas hakkas mul Vallisneria kohe kasvama, küllap on samuti muude spetspinnasesegudega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2005 04:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma siis praegu Vallisneriat välja ei viska. Huvitav on see, et eelmises akvas kasvas see taim algusest peale - aga siis oli mul mere äärest toodud liiv, nüüd aga ehituspoest.
Mures olen ma rohkem selle vetika pärast - kardan et põhjuseks on ehk orgaanilise aine üleküllus vees (kiratsev vallisneria ?).
Millal võib üldse alustada väetiste lisamisega?

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver