foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalad söövad taimed ära
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 07:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nimelt on mul selline mure, et ükstaskõik kui palju ma akvaariumisse taimi ei pane, siis kalad panevad need pintslisse. Kalasid on mul 8tk. Gupid, mõõksaba, põhjakoristaja ja klaasipuhastaja. Akvaarium on 80L suur. Kaladele süüa annan Tetra Menu-d ja Sera mingit universaalset toitu.

Kas keegi oskab öelda, milles võiks probleem olla, et nad taimi järavad? :( :( :( :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 08:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei ole märganud, et mainitud kalad taimi päris ära sööksid. Kas tõesti on vaid rootsud järgi? Äkki nad lihtsalt närivad taimedelt vetikat?
Võid pakkuda kaladele kurgiviilu või suvekõrvitsat. Antsistrused söövad seda eriti hea meelega!
Ära "salatit"üle päeva akvas vedelemas hoia, läheb pahaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma annan neile kaks korda nädalas kurki ja paprikat, pistavad need kinni ka kõik :) Olen mõelnud, et vb annan liiga vähe süüa, vahepeal panin liiga palju, akvaariumi vesi läks rõvedaks, aga taimed ikka vähenesid ja toit vedeles niisama. Kas veetemperatuur ei aja neid kuidagi näljaseks vms??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 08:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul tekkis sama kahtlus, et kas ikka kalad taimede kadu taga on.
Lagunevaid taimeosakesi tarbivad nad küll üsna hea meelega.
Kas on võimalik, et Sul on ehk liiga nõudlikud taimed valitud ja/või ei jagu piisavalt valgust ja toitaineid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on akvaariumi kaane all kolm rida valgusteid, iga lamp on 15W. Aga äkki ongi toitainetes probleem, aga kuidas ma seda muuta saan, sest et poest neid taimede tablette olen ma ostnud ning kivide alla olen ka mingit asja pannud, et taimi kasvatada :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas sa vedelväetist ka paned? Pinnasest absorbeerivad toitaineid risoomiga paljunevad taimed, lõiketaimed aga lehtedega, neile vedelväetist vaja. Lisaks võib veel olla kaaliumi või rauapuudus.

Katrin

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Osad taimed võtavad enamiku toitained pinnasest, osad veest. Minu akvas lõppes lagunemine ja sain ka keskmisest nõudlikumad taimed ilusaks, kui hakkasin lisama veevahetustega JBL Ferropoli. Muretsesin ka raua(Fe)testi, et üle ei doseeriks või kaladele liiga ei teeks aga tarbimine on taimede poolt nii suur, et võiks paari päeva tagant lisada - olen jäänud siiski kord nädalas (veevahetustega) juurde ja kuigi selleks ajaks on Fe näit nullis, näikse sellest piisama. Nii on see minul, ei pruugi mujal 100% kehtida.
Ka NO3 näit on mul stabiilselt 30 tuuri :oops: , mis ei ole kaladele kõige meeldivam, kuid taimed hindavad seda rammusat pinnast kõrgelt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 12, 2010 08:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Kohe alguses ei tasu väetistega liialdada - on oht et tekib vetikapuhang. Kui juba pikemat aega toimiv akva siis on teine lugu.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver