foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: millest selline vetikas?
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2005 01:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
akva töös olnud kuu aega ja mingil ajal avastasin, et taimed ja ka kivid kattuvad vetikaga. Vetikas ise on selline pruunikas, 1 cm pikkune (nagu lühikesed juuksed). Olen uurinud ja puurinud, et mis ja miks, kuid ega ma miskit eriti targemaks pole saanud :roll: Seda ka, et vee teste ei ole ma teinud :|
Teie, targemad ehk oskate öelda, mis vetikas see selline on ja miks ta tekib :? :?:
Valgust mul ka ehk liiga vähe- 2*30W 160 liitri kohta :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2005 01:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Egas sul pole see hallikas tuttvetikas. Vetikad tekivad eelkõige liigsest nitraatide sisaldusest vees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2005 07:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

et liigsed nitraadid, äkki tõesti, mis teste peaks tegema ja kui ongi bertal õigus, siis mis ma peaksin tegema, et nitraate vähem oleks :shock: ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2005 08:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teha akvas veevahetus, proovida pimendamisega jne. Soovitan soojalt kasutada foorumi otsingumootorit. Trüki teemaga seondunud sõnu ja vaata, mis vasted tulevad, siin on sel teemal päris palju ka eelnevalt juttu olnud :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2005 11:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kas Sa pilte ei saaks teha? Kirjelduse järgi pakuks et tegu vetikaga mis käib teatud etapil uutes akvaariumites külas ning kuna ka Sinu kast on veel üsna uus siis mina Sinu asemel eriti ei muretseks. Kui see on see mida arvan olevat siis sama äkki nagu ta ilmus ta ka lahkub ilma et midagi peaks tegema.
Võid proovida kas leiad miskit sarnast alljärgneval aadressil olevatelt piltidelt:
http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm
Kui tihti ja kui palju Sa muidu vett vahetasidki?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2005 03:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

panin oma albumisse paar pilti nendest vetikatest, loodan, et on ikka arusaada :roll: Vot selline vetikas mul ongi.
Vett olen vahetanud nädalas korra (algul pärast käivitamist ei vahetanud vist 3 nädalat)ja kuskil 1/3(igatahes alla poole).
Pilt
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2005 03:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

ups, e saanud linke aktiivseks 8-[
[/url][url]
[/url]/album_page.php?pic_id=495[url]
[/url]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2005 03:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

:-s 8-[ no mis ikka taipamatuga teha :shock: vabandan sogamise pärast. Ühesõnaga pildid on mu isiklikus albumis, oehh

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2005 04:14 
Moderator
Kasutaja avatar

See on kahjuks küll vastikumat sorti elukas, ilmselt pead ohverdama need lehed millel see küljes. See aga vihjab et mingi probla siiski on akvas, tegu pole pelgalt sissetöötamisel tekkiva probleemiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2005 04:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et vetikast vabaneda võid proovida vesinikperoksiidi. Endal oli kunagi sama jama ja see oli ainuke mis aitas. Veevahetusi tuleks ka tihedamini teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 09, 2005 06:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

:shock: appi, mis ma siis nüüd tegema pean :| Kas vahetatava vee hulk nädalas on normaalne (nii 1/3 kantivõi peaks siis veel tihedamini vahetama ja vähem korraga, appi, aidake :shock: )? Kas ainult lehtede eemaldamisest aitab? Kas pean äkki mõne testi tegema? Kas olek vaja lisada seda kaarli poolt soovitatud vesinikperoksiidi (mis mõju see peale vetikate hävitamise veel esile tuua võib?)?
Appi, mul nüd kohe hirm hakkas :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 10, 2005 03:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vesinikuga erilist tulemust küll ei saavutanud , aga pajuokstest tundus abi oleavt. Kokku kulus selle eksperimendi peale kusagil 3 nädalat , üks nädal vesinikuga + 2 okstega ja vetikast lahti.

veel coridorased,antsud,2 SAE-d ,1 betta ja õunateod

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 10, 2005 01:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

niisiis :? millest ma õieti alustama peaks :roll: Kas lehtede eemaldamisest? Otsima pajuoksa, tegema mingi testi? Pimendama? Kohe mitte ei julge seda vesinikperoksiidi kasutada, veel...
Nüüd olengi segaduses :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 10, 2005 02:18 
Moderator
Kasutaja avatar

No hakatuseks oleks õige katsuda veetestid teha - NO3, PO4, Fe on eriti huvipakkuvad. Vetikaga kaetud lehed on ikkagi mõistlik eemaldada.
Rohkem rabeleda pole enne mõtet kui selgus käes - eeldan et igal nädalal ikka teed regulaarset veevahetust 10-25%?
Pajuoksa efekt on selles et ta eemaldab veest toitained, sedasorti vetika vastu pole teda proovitud, rohelise vee korral paistab küll aitavat. Aga eks toitainete või valguse eemaldamine aitab enamiku vetikate vastu, iseasi et see ei tee ka taimedele head.
Akvaariumis ei toimu midagi kiiresti, nii et pabistada pole mõtet - mingit katastroofi tegelikult ju pole, vetikas pole lihtsalt ehk ilus.
Võimalik et saan Sind aidata ühe sarnaste vetikate vastu aitava loodusliku vahendiga. Seda on ühel mu sõbral kellel see toimis üllatavalt hästi (olen üldiselt skeptiliseks muutunud nende vahendite osas), seega kui ta lahkus lubab siis saad. Kuna ta pole aga hetkel Eestis siis läheb ka sellega aega vähemalt nädala jagu, kui mitte kaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 10, 2005 02:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul oli 1vahe probleeme rohelise vetikaga. Ta hakkas vohama peale seda, kui akvas harvendust tegin (vist viskasin liiga palju taimi välja) ning vahetasin filtri elemendi.
Tasakaal taastus alles kuu hiljem kui olin piisavalt uusi taimi istutanud. Eks vetikad ju võitle ka oma toidu ja valguse eest. Kui taimi rohkem, jääb neile vähemaks ja nad tõmbavad tagasi. Vähemalt selline teooria tekkis....
Äkki on asi selles et sul taimi lihtsalt liiga vähe?

Üles
 [ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver