foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: arusaamatu
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 01, 2005 07:42 
Akvarist

tahaks esitada väga lolli küsimuse.vaatasin teie ilusaid akvaariumi pilte ja ei saa aru kuidas on võimalik sihfooniga põhja puhastada kui on terve akva taimi täis?kas taimed viga ei saa?tahaksin enda akva ka nii sisustada sellepärast küsin. :roll: :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2005 11:57 
Akvarist

tuleb ettevaatlikult sifoonida... põhjakruus rahule jätta ja ainult taimede vahelt, niipalju kui võimalik, et taimi ei vigastaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2005 12:21 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina teen näituseks sedamoodi, et sifooni otsaga keerutan taimede vahelt sodi üles ja siis saab juba taimi vigastamata asja välja imeda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2005 02:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
a mul kuidagi suur šifoon on, taimede vahelt ikka raske puhastada :? Selle laia osa pikkus on 30 cm ja läbimõõt 4 cm, on see liiga suur või normaalne, mul pole aimugi :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2005 03:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina samuti keerutan sifooni otsaga taimedekohal, see keerutab põhjast mustuse üles mille siis sifoon endasse tõmbab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2005 05:01 
Akvarist

Pildid: 0
kalasabake kirjutas:
a mul kuidagi suur šifoon on, taimede vahelt ikka raske puhastada :? Selle laia osa pikkus on 30 cm ja läbimõõt 4 cm, on see liiga suur või normaalne, mul pole aimugi :roll:

Keegi pole ju palunud šifoonist sõltuma jääda... :D
Mul näiteks väikest 22L maimuakvaariumit puhastades tuli idee väiksem šifoon teha. Võtsin plastmassist süstla mingi 30ml vist, lõikasin need servad maha, millele süstimise ajal näpud toetuvad. Siis lõikasin maha selle otsiku, mille otsa nõel pannakse ja koukisin tekkinud augu noaga just nii suureks, et sinna pehme kummist õhuvooliku sai tihedalt sisse suruda nii sentimeetri jagu. Ja šifoon valmis :D
Asja plussid:
1. saab rahulikult toimetada ilma, et akvaarium minutiga tühjaks saab e. peenike voolik laseb vähe vett korraga läbi.
2. maimud jäävad akvaariumisse, kuna nad jõuavad šifooni eest põgeneda ja ma jõuan ka paremini jälgida, mida võtta ja mida jätta.
3. väikeses akvaariumis on vähe ruumi ja töö sab täpsem - saab filtri tagant ka sodi kätte jne.
4. selle tööriistaga saab nüüd ka suures akvaariumis tegutsetud raskesti ligipääsetavates kohtades ilma kõike välja lammutamata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 02, 2005 07:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja mina just mõtlesin, et millest sifooni tegema hakata. Suured tänud idee eest, Hard!
Nüüd tuleb vaid haiglasse minna :D

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver