Punase tooni kohta oleks arvanud et tegemist on kas liigse valguse või liigse rauaga, võimalik et sul tuleb mängu mõne muu microelemendi defitsiit mis omakorda põhjustab näiteks raua või mõne muu elemendi omistamist.
Agrimix on küll hea odav kraam aga minu arust oma kooostist üsna kasin.
Kunagi tegine endale huviks
ühe tabeli erinevate saadaval olevate väetistegaSee vetikas meenutab mulle jah seda sama mis mindki kimbutab.
Leidsin netist kõige paremini sobiliku nimetuse "black spot algae" mis on punavetika üks vormidest. Ei rohevetikas see sul ei ole kindlalt, mis sest et seda igasugust leidub.
Õiget põhjust ja ravi sellele on aga raske leida. Ise loobusin selle akvas väga aeglastest taimedest, proovisin ka anubiast ja mis sa selle musta taimega ikka teed.
Tugev valgus ja toitainete küllus ilmselt soosivad seda.
Anubiast tasub aga kasvatada varjus, ta ei vaja eriti tugevat valgus ja kui jääb varju siis on vähem "haavatav" vetikate poolt.
Sellele lisaks siiski Neritina Natalensis tigu aitab seda kontrolli all hoida ja tarbib seda toiduks. Neritinad ei kahjusta taimi ja kunua su vesi ka väga happeline ei ole siis katsu nad endale akvaariumisse hankida. Tarbivad ka rohelist täppvetikat.... Panin küll tähele et need teod lasevad sellel mustal vetikal natuke kasvada, enne kui seda sööma asuvad. Kividel ja laiematel lehtedel hoiavad nad seda kontrolli all. Panen veel vaid tähele peenemate vanemate lehtede peal. Praegu just vaatan et sagittaria vanematel lehtedel on seda peal, Sellise peenikese lehe peale aga tigu ei roni.
Mul näiteks tekib seda tugevalt sifooni toru peale vee piiril. Kui paksusk hakkab minema siis panen tähele et teod on seal peal ja pärast einet on vast ainult aimata et seal on söödud midagi...