Amigone kirjutas:
Akvas on pidevalt puudus nitraatidest ja fosfaatidest mida lisan regulaarselt
kuidas selle asjaga nüüd ikkagi on? Lisad, aga ikkagi on puudus?..Mõõdad sisaldusi, näed et on puudu ja lisad?
Ürita asi ikka niiviisi välja timmida, et puudusi ei tekiks, lisa kasvõi iga päev väike tirts, niiet 24/7 oleks toitained stabiilselt olemas...mitte nüüd mega täpsusega, aga nii enamvähem (ära unusta N ja P suhet!)
Oma kastides olen täheldanud, et nii kui asi natuke soiku jääma hakkab (olen kastist palju eemal, pole aega olnud tegeleda), siis hakkab see sama must vetik (BBA) tekkima. Põhiline ongi filtrite torud ja Anubiase lehed. Nood on lihtsalt selle vetika jaoks mõnusalt laisad pinnad. Ja vetik tekib sinna, kus on hea rahulik ja otsene valgus. Anubiase vetikasse kasvamise eest aitab taime tõstmine varju..kuna see taim väga valgust ei nõua siis saab ta varjus hakkama, vetikas aga mitte.
BBA hakkas minu kastis märgatavalt kaduma ka peale Exceli kasutamisele võtmist, aga minujaoks ei ole too vedelik BBA hävitamise vahend, vetik taandub, aga mitte täielikult. Pigem lihtsalt ohjaldab.
Piltide põhjal on olukord väga rahulik (ei mingit vohamist)..lase sel vetikal rahulikult olla, ta tahab ju ka elada
, vahetevahel võid ju filtritorud ära pesta, silmal ilusam vaadata..anubias pane ka kuhugi varjulisemasse kohta, aga midagi rohkemat pole küll hetkel vaja ette võtta.