Ma tahaks siiski öelda, et pulbrist lahuste tegemine on asi mida teadmatul tasub siiski karta.
Aga muidugi julge hundi rind on rasvane.
Akvaariumi poest, Kalakesest saab Seachemi toodet nimega "Flourish Potassium"
http://www.seachem.com/Products/product ... ssium.htmlSee on valmis vedelik
Ega sa taimest pilti ei ole teinud, ja akvaariumist. ja mis taimega tegu.
Kaaliumi puudusel muutub leht auklikuks nagu perforeeritud.
Kas sul muutuvad kollakaks uued või vanad lehed.
kas muutuvad kollakaks ja auklikuks või muutuvad kollakaks siis läbipaistvaks ja siis mädanevad.
Oletan et sul tegu mingi juurtaimega, mõne echinodorusega näiteks.. Sel juhul aitab ka juure väetise kasutamine ja pole tarvis vett keemiaga risustada.
See et väga vanad lehed ära mädanevad on samas loomulik, Echinodorusel ise ikka aegajalt näpistan vanad lehed ära.
Vetikas on sul pigem selle pärast et vees on liiga palju toitaineid NO3e.
Veevahetuse kasutegurit võid matemaatiliselt arvutada.
Kui sul on NO3 50ppm ja teed 15% veevahetuse, siis viid akvaariumis välja 7,5 ppm ja peale veevahetust jääb akvasse alles 42,5 ppm.
15% nädalas veevaehtust võib sobida vaid akvaariumis kus kalu on vähe. Sinu puhul ilmselt tekib nädalas seda rohkem kui veevahetusega välja oled viinud.
Soovitaks vee test teha kord nädalas regulaarselt, mitte ainult siis kui mingi probleem tekib. nii saad jälgida kas veevahetuse kogusest piisab või pead tegema nädalas suuremad veevahetused.
Praegu aga soovitaks saada NO3 madalamaks...
Sera väetiste asemel soovitaks Seachemi Fluorish või EasyLife (ProFito), viimase peale olen ise pidama jäänud.
Juurtaimele alla juureväetis... Tropica Nutrition kapselid saab lauterist või JBL 7 Balls- savipallid on mulle ka sobinud.... kui sul on puhas kruus ilma stubstraadita siis viimane meeldiks juurtele paremini.