markx kirjutas:
Odava ja efektiivse väetise saab ikka ise kokku segades aga selle juurde on vaja natuke asjakohast "know-how"d
Just, sestap polegi vast õige alustada kokkupuudet väetistega kohe isesegamisega.
markx kirjutas:
Vastavate kemikaalide leidmine ei ole kah eriti raske- makroelementide poole pealt peaks vajadused katma (kaaliumnitraat KNO3, kaaliumsulfaat K2SO4,
Enamasti neist paistab piisavat, järgnevaid üldjuhul vaja pole. Muidugi mine tea, äkki kellelgi on olukord erinev...
markx kirjutas:
kaaliumkloriid KCl, kaaliumfosfaat KH2PO3)
markx kirjutas:
mikroelementide lisamisel on sobivateks segudeks Tenso cocktail (selle leidmisel on ilmselt raskusi) ja UNIFLOR MIKRO. Viimast olen ise kasutanud umbes poole aasta jooksul ja mingeid probleeme pole tekitanud. UNIFLORi peaks olema müügil Kodu-Aed kauplusteketis. Nii Tenso kui UNIFLOR on mõlemad EDTA kelaatide segud.
Kas selle UNIFLORi koostis on ka teada? Enamiku tavaväetiste puhul AFAIK (minu teada) on probleemiks see et nad sisaldavad liiga palju fosfaate. Nitraatide lisamisega saab seda küll ehk heal juhul tasakaalustada aga kindlam oleks siiski sobivat väetist kasutada - ka teised elemendid võivad paigast ära olla. See et Sul see väetis probleeme ei tekitanud võis ntx johtuda rohketest nitraatidest akvas, mõnel teisel see ei tarvitse nii hästi minna. Ehk siis kui tead mida teed siis saab igasugu asju korraldada, kuid neile kes alles alustavad ma sääraseid eksperimente ei soovitaks.
Üldiselt oleks võimaluse korral abx Fe-NO3-PO4 testid teha (loomulikult siis korraga ka GH-KH, PH testi on aga mõistlikum kohapeal teha), kaaliumi jaoks kahjuks testi pole. Kui need testid ühekordselt teha lasta siis pole vast ka suur kulu.