foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 11, 2010 10:41 
Kuidas peaksin toimima kui olen ca 2 nädalat väikeste vahemikega teinud akvaariumile pimendust ja vahetanud vett. Kui õigesti aru saan siis ei ole teps mitte kasulik järsult 8 tunniks 54w valgustus taha lükata 60 liitrises taimeakvaariumis. Igasugune abistav nõu teretulnud.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 11, 2010 11:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Ma küll ei mõista milleks on vaja teha pimendust vahemikega kuna vahemike tegemine nullib pimenduse mõju. Aga see selleks. Pimenduse lõpetamiseks on ehk parim moodus ettevaatlikult eemaldada kate siis kui toas on pime, nii et hommikuvalguse sujuv saabumine aitaks kaladel kohaneda. Kui päris pimedat ei õnnestu saavutada siis oleks hea kate eemaldada järk-järgult aegamööda et kaladel oleks kuhu varjuda seniks kuni nad jälle valgusega harjuvad.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 11, 2010 11:47 
Tänud vastuse eest, Rein. Mu esmane eesmärk on saavutada selge vesi ilma, et vesi taas roheliseks läheks. Seega kas ma eeldan õigesti, et ma peaksin esimestel päevadel valgustuse aega 8 tunni asemel kuidagi järk-järgult tõstma?
2 nädalat olen ma pimendust just seetõttu vahemikega teinud, et nii kui ma eeldan, et vesi on korras ja valgustuse peale panen on vesi paari päevaga taas roheline.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 12:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Matten kirjutas:
Mu esmane eesmärk on saavutada selge vesi ilma, et vesi taas roheliseks läheks. Seega kas ma eeldan õigesti, et ma peaksin esimestel päevadel valgustuse aega 8 tunni asemel kuidagi järk-järgult tõstma?
Üldiselt on nii et rohelise vee tekkimiseks on vaja mitmete asjaolude kokkulangemist - mis täpselt pole päris selge, kuid paistab et tugev valgus ja NH4+ üleküllus (sissetöötamata akva või mingi jama bakteritega) on soodustavad asjaolud. Ka ootamatu toitainete või CO2 taseme muutus võib läbi taimede poolt NH4+ tarbimise kahanemise tuua kaasa NH4+ taseme tõusu ja rohelise vee. Kui need tegurid kõrvaldada siis roheline vesi ei kipu paraku niipea kaduma, pimendamine on meetod kiireks resetiks. Kui soodsad tingimused on jätkuvalt olemas siis tuleb ka roheline vesi tagasi. Valgus üksi aga tõenäoliselt rohelist vett välja ei meelita. Tegelikult aitab rohelise vee vastu taimede kiire kasv, kui aga valgust piirata siis taimed ei kipu võidutsema.


Viimati muutis Rein, Reede Veebr 12, 2010 12:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 12:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 16, 2006 12:08
Postitusi: 487
Asukoht: Tallinn/Tartu
Räägitakse, et roheline vesi tekib liigsest ammoniaagist või toitainete valest vahekorras. Testinud oled vett ?

Mina sain veevahetustega asja kontrolli alla kunagi ammu, aga UV filter vist aitab ka.
Olen kuulnud/lugenud, et värskeid paju oksi võib ajutiselt akvaariumisse panna, kruusa pinnale, sellele peaksid ruttu juured alla tulema ja kasvama minema...too puu on nii kiirekasvuline, et peaks üleliigse kraami ära tarbima ja vesi peaks selgeks muutuma ( ise ei ole proovinud kahjuks ).


(Noh jah , kirjutasin samal ajal millal Rein. :) Niiet ammoniaagi kohta jutt õige)

_________________
Got to choose!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 06:46 
Tänud vastuste eest taaskord! Teste sooritanud ei ole, puuduvad testimisvahendid. Nendele, mis olemas(kunagi aatomikult saadud), puuduvad aga mõõteparameetrid. Proovin kuskilt NH4+ ning NH3 testid saada ning asjasse natukenegi selgust tuua.


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver