Tegin neli kuud tagasi endale väikese taimeakvaariumi. Põhjuseks vajadus aru saada, kas oskan taimedele sobivad tingimused luua. Ostsin kokku kõik Tartu zoopoodides olevad nartsud taimed ja hakkasin putitama. Hetkel on seis selline, et need ei mahu enam ära. Kusjuures anubias millega alustasin oli tõesti vaid risoom, ilma ühegi leheta ja paljud teised ka.
Ma ei tea palju see sind aitab aga siiski
1. Pinnas - sai tehtud mullapõhi, kaetud peenikese kruusaga, seda on käivitatud akvaariumi puhul raske teostada aga süvene oma põhjamaterjali, see on väga oluline.
2. CO2 peaks olema kuskil 25-30ppm, kui kalad ka olemas on seal. Mina olen omas ajanud selle 5x kõrgemaks, kuna kalu ei ole. Taimedele mõjub väga hästi.
3. Lämmastikuringe jälgimine - kui taimed kipuvad lagunema, mida istutamise järgselt ikka juhtub, siis läheb N-ringe tasakaalust välja ja oleks vaja suuremat veevahetust.
4. Väetamine - soovitati juba kontrollida Fe taset, P ja N ja kaalium. Ise kasutan hetkel Ferropoli ja teisest akvaariumist Po rikast vett, toimib väga hästi
5. taimede istutamisel - vaata et juured väga viga ei saaks, juba olemasolevas pinnases võib see istutamine olla raske. Ise eelistan väiksemaid taimi mille juurestik ei saa niipalju kannatada istutamisel.
6. KANNATUST, TAIMED JUURDUVAD KUU-POOLTEIST, kui on kuhu juurduda. Anubias on selline, et tema on aeglane, nii kasvama kui väljasurema
. Proovi esialgu mõne kiirekasvulisega, mis ajab kiirelt tütartaimi - Echinodorus quadricostatus näiteks.
Mainid miskit ollust filtrites? Kuna eeldan et filtris on pime, siis võib see olla miski bakter mite vetikas? Ma ei usu et see väga hää on. Kindel ei saa muidugi olla, kuid mina püüaks sellest lahti saada. Muidugi mitte kogu biofiltratsiooni hinnaga.
Kas miskeid teste oled teinud juba?