Vetikat olen praegu hambahajrjaka kamminud, väga hästi saab kätte.... see kül lei ellimineeri põhjust ära, lihtsalt piirab.
Tsiteeri:
chris, mispärast RO peale üle läksid ? Ph madalamaks saada ? Kas taimede peal oli ka näha, et poole väiksema karedusega vesi parem on ?
Mul Ramirezid on lemmikud... samuti nagu osad lõunaameerika ahvenad elavad nad samuti pehmes vaeses ja nõrga vooluga vees. Loodulikult neile sobisk 6,5ph ja karedust kõige rohkem 4... Tegelikult nad kohanevad ja saavad hakkama ka eesti puhtamate kraanivetega kus karedust rohkem ja ph kõrgem. kuid mari ei arene. Marja jaoks on vaja happelist sooja ja väga pehmet vett.
Mingi kinnismõte tekkis et Ramirezy marjast tahaks midagi saada. kevadel nad proovisid 4 korda järjest, millest ei sanud midagi kuna vesi ei olnud sobilik. Siis andis ka emane Ram peale neljandat marja heitmist saba.
Nüüd sai tellitud neid juurde... kuid pean ilmselt veel otsima, kvaliteetsemaid emaseid tahaks.
Sellepärast siis ka RO vesi... ehk õnnestub...
Taimede kasvus suurt vahet näha veel ei ole.
Algselt oli mul PH 6,9-7 KH-6-7 GH-11-12
Praegu PH 6,6-6,7 KH3-4 GH8
KH 3 peale tahaks jääda, GH tahaks veel allapoole saada.
Ainus mõõdetav vahe on tegelikult Raua kadumises, varem kadus nädalaga 0,5-0,7ppmi praegu läheb 0,2-0,3 ppm ja püsib stabiilsemana, kui 0,1 oli varem vähe siis praegu 0,1ppm peale ei kaeba keegi.
, ja samas taimed kasvavad korralikult, k.a punane Ludvigia.
Võimalik et FE kulus mängis suurt rolli punane taim. Alterna sai ka vahetatud Ludvigia vastu.
Eelmisest nädalast jäi ka NO3 10 peale, veel ei ole ka selle peale taimed kurtma hakanud, varem 10ppm tähendas näljastreiki, aga see on veel liiga lühikest aega nii olnud et järeldusi teha.
Vetikale aga tundus meeldivat. Esimese pauguga sain rohelise vee kaela, mis tmbas õnneks ise tagasi. Siis tulid need väiksed niidid ja suured niidid millega nüüd võidelda saab. ilmselt oli neid vähsel määral ennegi, kuid akva tingimuste muutus mõjus neile soodsamalt.