foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: KIIRE! Substraat
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 21, 2009 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palun öelge kiiresti mitu l või kg substraati peaksin ma 125l juwel akvale ostma. Taimi palju ei ole aga kindkasti ostan juurde. Palun vastake kiiresti!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 21, 2009 11:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Oletan et jutt käib rikastatud pinnasegust? Kui jah siis vajalik kogus sõltub konkreetsest pinnasesegust, neid on ju erinevaid. Kui taas oletada et räägid Tropica PLANT SUBSTRATE-st siis Tropica ise pakub et vaja läheb ca 3,2 liitrit. Ära unusta et rikastatud pinnasesegu peale tuleb panna 3-4 cm tavalist kruusa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 21, 2009 11:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ok. Ma tartu mnt poodi täna. Loodan et seal on tropica oma. Kas teised kõlbavad kah? Ostan siis u 3-3.5 liitrit. Olen ma ka õigesti aru saanud et kui mul akva praegu juba mingi paar nädalat käinud siis pean kõik kalad, taimed, kruusa välja võtma ja substraat põhja, kruus 3 cm peale, vanat vett mis mul praegu on akvas u 30% sisse, taimed sisse, akva vett täis. kalad sisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 21, 2009 03:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
KarlT kirjutas:
Ok. Ma tartu mnt poodi täna. Loodan et seal on tropica oma. Kas teised kõlbavad kah?
Loomulikult kõlbavad, kuid vajalik kogus võib tublisti varieeruda, tasub lugeda paki pealt juhendit. Ja kenasti saab hakkama ka ilma nende spetssegudeta, vt. kasvõi /taimed/18799/index.html
KarlT kirjutas:
Ostan siis u 3-3.5 liitrit. Olen ma ka õigesti aru saanud et kui mul akva praegu juba mingi paar nädalat käinud siis pean kõik kalad, taimed, kruusa välja võtma ja substraat põhja, kruus 3 cm peale, vanat vett mis mul praegu on akvas u 30% sisse, taimed sisse, akva vett täis. kalad sisse.

No see on rikastatud pinnasesegu korral jah paratamatu, vana vett jätaks küll vähemalt 50% sisse. Oluline on rikastatud segu mitte veega otse kokku lasta.
Kui aga rikastatud segudega mitte mängida siis saaks hädapärast tavalist kruusa peale pesemist ettevaatlikult ka niisama juurde panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 22, 2009 12:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ok. tänud vastuste eest.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis