foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: pruunikad taimed
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 12:38 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Otsin poest taimed endale.. noh nii 3 kuud tagasi ja alati kui ostan need muutuvad nad mul pruunikaks ja hakkavad lagunema.. Juured lähevad katki ning taim ei taha enam põhjas püsida.. Ja pikad lehtede taolised taimed (sry, ei tea nime) need muutuvad hästi peenikeseks ja koledaks, kui neil see pruunikas ollus ümber on. Ühesõnaga asi ei ole see mis ta olema peaks. Muidugi üx võimalus on osta kunsttaimed, aga see ei ole see, mis päris taimedega. :( Ehk oskab keegi nõu anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

selgeltnägijaid siin foorumis kahjuks ei ole. Räägi natuke tasutast, ehk siis oskab keegi sind aidata. Milline akvaarium, kes elavad, milline valgus, milline vesi, milline tehnika, kas lisad mingit keemiat jne.

Tõenäoliselt surevad sul taimed ebapiisava valguse tõttu, see kõigest esialgne laest võetud oletus ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 06:55 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
alustaks taimede tuvastamisega -> www.tropica.com

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 10:52 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

nii.. otsisin siis sellelt lehelt need taimed üles.. mul kahte sorti taimi ongi aint.. üx neis peaks olema Vallisneria spiralis ''Tiger'' ja teine Echinodorus quadricostatus var. ''magdalenensis''
No sellised nad igatahes tundusid sellega, mis mul akvas on..

to Andres: Vesi on mul tavaline kraanivesi, mille lasen enne seista (vähemalt ööpäeva) enne kui akvaariumi lisan. Kaladeks on üx Loorsaba, 2 kottsäga ja siis mingid põhjakoristajad.. Ei saa palju lisada, kuna mul aint 50 liitrine akvaarium. Keemiat pole kordagi kasutanud ja valgustuseks on luminofoor lambid (2 pulka). valgustab kyl ühtlaselt ja kenasti, aga taimed ei taha hästi kasvada.. Muidugi on ka veel filter mis samaaegselt õhutab akvaariumi.. Õhu puudust seal ei tohiks tekkida :o

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 11:13 
Guru
Kasutaja avatar

milline on su kruusa fraktsioon ja kui paksu kihina katab see põhja? mitme W-sed on valgustorud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 11:35 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

kruusa on normaalselt.. vähemalt mina arvan nii.. 4....8 cm. pole kõikjal ühtlaselt. Valgustus on 2x40 W. Mida see kruusa fraktsioon peaks tähendama? Et kas ta on peenike v. suur kruus? No mul peenike kruus.. akvaariumi poest ostetud. Muide, kas see ei või taimi lõhkuda, et mu loorsaba armastab neid süüa..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 06, 2004 01:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

martin504 kirjutas:
kruusa on normaalselt.. vähemalt mina arvan nii.. 4....8 cm. pole kõikjal ühtlaselt. Valgustus on 2x40 W. Mida see kruusa fraktsioon peaks tähendama? Et kas ta on peenike v. suur kruus? No mul peenike kruus.. akvaariumi poest ostetud. Muide, kas see ei või taimi lõhkuda, et mu loorsaba armastab neid süüa..

Valgustuseks kaks pulka... ,aga kui tavaline'' daylight'' siis ei ole eriti efektiivne.Et ,siis milliseid torusid kasutad? Muidu watid ju iseenesest ok. Ei ole küll ka selgeltnägija ,aga väikesed kahtlused tekkisid näiteks veevahetuse suhtes ,et kui tihti ,kui palju ??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 06, 2004 09:35 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

tavaline daylight.. ise ehitatud kast ja kusagilt kapist leitud vanemad pulgad vene aegsed.. Ei ole nii spets kah sellega, aga seda ma mäletan, et kui ma alustasin akvaariumiga tegelemist... mingi 5 aastat tagasi siis tõin kodu lähedalt jõest vett.. Mis oli kül kollakam, aga kalad ja taimed elasid seal õntsalt sees. Mingit muret polnud. Muidugi tuli enne vesi ära filtreerida jne.. Vbolla oli jõe vees rohkem toitaineid? Aga sellest ajast, kui läksin kraaniveele üle on pidev jama olnud nende taimedega.. Ei taha need selles vees hästi kasvada. Pruunikas ollus on nii taimedel kui ka põhjas.. Sealt saab selle kergelt kätte sifooniga ja mingi laev mis mul seal sees on.. tolle saab kenasti puhtaks pesta, aga probleemsed on ikkagi need taimed ju.. Neid ma ei hakka ometi vee all pesema ja lõhkuma. Õrnakesed nagu nad on..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 06, 2004 09:41 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

aa.. unustasin veevahetuse kohta lisada, et nädalas korra vahetan ja kuna ta mul 50 liitrine on, siis sellest võtan vähemalt 20 liitrit ära ja lisan nii 25.....30 juurde, kuna nädalaga aurustub sealt mingi osa kindlasti ära.. Kraaniveel lasen seista ööpäeva enne kui akvasse panen..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 06, 2004 01:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
martin504 kirjutas:
tavaline daylight.. ise ehitatud kast ja kusagilt kapist leitud vanemad pulgad vene aegsed.. Ei ole nii spets kah sellega, aga seda ma mäletan, et kui ma alustasin akvaariumiga tegelemist... mingi 5 aastat tagasi siis tõin kodu lähedalt jõest vett..

Daylight iseenesest pole suur õnnetus, kuid kui need torud juba 5 aastat käinud siis on nad lootusetult väsinud. Kord aastas võiks siiski torusid vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2004 07:32 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

hea kyl, eks ma osta siis uued torud omale.. Tegelikult tahaks teha akvale suurpuhastust.. ei teagi millal viimati sai seda täielikult puhastatud. 10 kuud vast tagasi. Muide kas liiva võib keeta, et sellest kõik bakterid ja vetikas ära hävitada? Ja kuidas te olete teind suurpuhastust akvale. Ja kas nii võib teha, et panen puhta vee akvasse.. teen ta valmis ja siis kui vesi on juba piisavalt seisnud, siis panen kalad sinna sisse, ilma, et peaks vana vett akvaariumi panema. Et nagu kahvaga tõstan nad sinna.. mis arvate sellest.. kas kalad elavad selle üle?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2004 07:53 
Guru
Kasutaja avatar

osa vanast veest (kasvõi 10 liitrit) võiksid sissetöötamiseks ikkagi alles jätta

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2004 08:01 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

üx küsimus tekkis nagu veel.. Et mida vähem akvaarium päikese käes on... s.t. seda, et mida vähem päikest talle aknast paistab, seda parem? Kusagilt olen lugenud seda.. ei tea kas paika peab. Vetikas pidi jubedalt sellega vohama hakkama.. On see nii?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2004 08:08 
Guru
Kasutaja avatar

vastab tõele

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2004 08:15 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge.. väheke tarkusi juures :) Eks lähiajal läheb nüüd suurpuhastuseks :)))) Ja loodan et kalakesed saavad omale puhtama ja parema kodu :)))

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver