foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 15, 2009 12:13 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Okt 18, 2007 09:23
Postitusi: 227
Pildid: 1
Asukoht: Uuri, Kuusalu vald
Käivitasin umbes kuu aega tagasi oma kasutult seisnud 18l

Veidi lugenuna siit foorumist Reinu postitusi ja otsides infot netist tekis mõte proovida Whalstad meetodil kasti pidamist, ehk siis muld aluspind, tublisti taimi ja sobivalt asustust ning minimaalset sekkumist.

Alustuseks sai toodud RIMIst mingit odavat mulda millel vähemasti pakil ei olnud ühtegi viidet lisandite kohta. Valisin savikama mulla. Peale tavalist ehituskruusa 2-6mm ja kõige peale veel ka liiva (viimased ajasid tornteod kiiresti segamini) kokku tuli pinnast a 6 cm. Vesi peale, mida mahtus vist 11l. Sisse taimed egeria densa, najas grass, bolbitis heudoliti, microsrum pteropus windelow, cabomba caroliana ja java moss. Ehk siis juuripidi maas taimi eriti mitte.
Asukatest tornteod ja kirsikrevetid. Viimaste pärast olin käivitamata akva tõttu kaunikesti mures.

Tehnikat ei olnud lisada muud kui fütolamp 40W (plaan oli ka pisike filter või pump et vett liigutada, kuid käepärast pold)

Praguseks näen midagi, mida ma oma kahe kruusakasti juures isegi ei unista. Taimede konditsioon on uskumatu. Ka NAjas grass õilmitseb õigepungi või midagi säärast igast lehekaenlast, lehed on vähemalt poole pikemad kui teises kastis. Varred jämedada ja lehed tihedad.CAbomba õitseb hullunult. Krevettidel on toimunud plahvatuslik paljunemine.

Seejuures ei ole lisatud Co2, ei ole seni sifoonitud (vett olen veidi vahetanud)

Täna ostsin siiski pisikese pumba, et vett vähe liigutada, ei tea kas on õige mõte ikka ? LAmbi vahetasin säästufütoka vastu 15 W (väidetavalt vastab hõõglambi 75W, loodetavasti ei pingutand üle, aga muud saada ei olnud.)

On aga ka küsimusi, kel kogemusi ehk oskate öelda. Kui kaua see muld ennast nn. maha käib või ammendab? Praegu on näha kuidas gaasimullid pinnasest aegajalt tõusevad, aga kauaks seda jagub?

Kas olete proovinud filtrita hakkama saada, kas on toiminud? Kas tõesti saab pinda sifoonimata hakkama ja kui ei saa siis kuidas sifoonida krevetikasti, et nad sifooni ei satuks?

See on pisike kast, loomulikult on mul kange tahtmine teised kastid nüüd üles kiskuda ja muld alla panna. Kas suuremate akvade (mul on nad kõik mudugi pisikesed 60l) puhul peaks millegagi veel arvestama (kui paks kiht mulda jne)?

Kuidas suuremates kastides filtritega lood ?

Kuidas optimaalse kalade asustusega, kas see on pigem väiksem või sama mis tavakasti puhul?

Igatahes tahtsin selle jutuga vähemasti julgustada proovima :D

_________________
370l segakooslus taimedega muldpinnasel
134l ootab uut ideed.

http://gritiakvaarium.blogspot.com/


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver