foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Kuidas sellest tüütusest lahti saada? Kõi teised taimed on 100% puhtad aga vat just see üks taim on vetikaga kimpus. Mis ma tegema peaks? Üks uus leht on hetkel veel puhas, teised kõik tumerohelise laigulised (lisaks on pruunid vetika tutsakad sellel taimel, teistel ei ole).

Kuidas lahti saaks? Kaapida seda lehe pinnalt ju ei saa (+ lõhub taime). Vetikased lehed maha lõigata? Kuidas Anubias sellise barbaarsusega toime tuleb?


Pilt


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 01:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 29, 2008 08:57
Postitusi: 673
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn, Pirita-Kose
Jah ega seda kratsimisega lehtedelt maha ei saa. Anubias on aeglase kasvuga ja üks mis soodsate tingimuste tõttu GSA'st kindlasti kannatab.. kui iga täpi pärast hakkad aga lehti ära lõikama siis ei ole sul anuubiast enan varsti akvas olemas. Vanemad ja väsin lehed võid ju ikka ära võtta, kuid vaata et juurdekasv ikka peale tuleks sõltumata nendest täppidest.

Hooldusreziim, (regulaarne ja piisav veevahetus), toitainete tasakaal - kaks asja mida tean, et aitavad seda ennetada, kui aga reziim sassi läheb ja toitainete tasakaal paigast ära siis gsa ja gda ja muud on kohe platsis, mul vähemalt.

NO3/PO4, mis sul on ?

Ise näen oma akvas esimesena kohe GDA'd ja siis kohe järgi GSA'd, nii kohe kui olen lasknud PO4 natuke kauem aega alla 1 ppm taseme.

Näiteks mitmeid kordi järgi proovitud, et kui lasen PO4 0,5 või väiksemaks siis on kahe päevaga akva klaas läbipasitmatu rohelisest tolmust, kui aga hoian 1-1,5 vahel siis ei ole sealt poolteist nädalat midagi puhastada vaja. GSA on aeglasem tulema, kuid tekkimise seos on mul olnud suht sarnane.

_________________
125L vett ja väike troopika.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Dets 08, 2005 02:27
Postitusi: 475
Asukoht: Pärnu
Arvaks ka, et PO4 puudus akvas. Kas klaasi peal samamoodi helerohelised täpid tekivad ?

_________________
430L


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Ausaltöeldes ei tea ma isegi misasi PO4 on :oops:
Pole testi, et seda mõõta ka.

Klaasi puhastan ma nii ehk naa iga veevahetus (esimest) magnetiga. Tagumist nüüd uurides siis natukene rohekat vetikat on, aga see pole selline tume. Nagu õrn kiht on tagumisel klaasil peal küll. Samas see anubias on ainuke taim, kes hetkel veel selle all kannatab - teised taimed on esialgu puhtad ... iseasi kui kauaks siis.

Kuidas seda PO4'ja paika saada? Mis selleks tegema peaks? Varsti muidu kõik täpiline, teisi inimesi ei häirigi aga endal riivab silma, sest ma tean, et ta on seal lehtede peal >_<


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 17, 2009 10:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 21, 2007 03:13
Postitusi: 966
Asukoht: Tallinn, Lasnamäe/ Pärnu
anubias on juba selline taim, et tahest tahtmata tekib tema lehtedele igasugu läbu (rohelised täpid, karvakesed, "tolm" jne) Ise arvan nii, et taim kasvatab oma lehe valmis, ja sinnapaika ta ka jääb (leht kasvab valmis tegelikult suhteliselt kiiresti)...ideaalne pind vetikale.

Po4'ga võib proovida küll (mis see on ja kuidas seda lisada, uuri siit foorumist)...ise olen katsetanud, ja toimib.. lisaks võiks co2 tase ka kõrgem olla, annab koos kõrgema po4'ga paremaid tulemusi. Enne praktiseerimist peab nende asjadega (po4 ja co2) põhjalikult tutvuma (vale doseerimise korral võib keskkond kaladele ohtlikuks mutuda :wink: )

Kiiremini tegutseb excel (rohelise täpi korral küll vähem, aga muud läbu anubiase lehelt eemaldas ta nädalaga märgatavalt..mul oli selle kohta isegi pildimaterjal, kui üles leian võin üles panna), aga selle peale ei tasu lootma jääda...eemaldamiseks sobib aga põhjustajat ei likvideeri.

_________________
15l Nano


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 17, 2009 11:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 21, 2007 03:13
Postitusi: 966
Asukoht: Tallinn, Lasnamäe/ Pärnu
ja meenus veel üks asi, mida ise olen katsetanud..tegelikult vist üks tähtsamaid...anubias tuleks panna varulisemasse kohta kasvama (teadagi, saab anubias ka vähese valgusega hakkama)....otsese valguse käes lähebki koledaks (vetikaseks). hea koht on mõne suurelehehelise taime, näiteks Echinodorus, all.

et siis kokkuvõttes, anubias on laisk taim, kes kasvatab oma lehe kiiresti valmis, ja jätab selle sinnapaika (edasine lehe areng minimaalne, võibolla areng puudub-vananemine), ja kui too "valmis" leht on otsese valguse käes, on see ideaalne "platvorm" vetikale :wink:
sellised on minu tähelepanekud, kogemused selle taimega

_________________
15l Nano


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 17, 2009 11:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Selline omapärane nüanss veel et seda vetikat kraabivad Anubiase lehtedelt maha noored ancistrused (vanad ei viitsi). Samas ehkki ancistrused on atraktiivsed kalad, taimeakvas nad head seltsilised pole kuna kipuvad kergesti taimede lehti augustama.


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver