foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Malawi järve akvaarium
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 11, 2004 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oman juba kolmandat aastat 180L Malawi järve kaladega akvaariumit. Siiani ei ole söandanud taimi akvaariumisse soetada, kui keegi teab, millisei taimi võiks ost ja mida peaks tegema, et nad ka seal ellu jääks. Olen kuulnud, et ciclidid söövad taimed ära kuna nad on taimetoidulised.

Palun abi
IF
PS. Palun selgitus ka taimedest tulvil akvaariumi puhastamise nippe, sest siiani olen kõik nodi v.a. põhja kruus, välja tõstnud, mis on suht tülikas tegevus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 11, 2004 10:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui tahad biotoobile truuks jääda siis Vallisneria, Anubias ja Java fern.
Anubias ja Java fern on ühtlasi ühed tugevamad taimed, kahjuks on nad suhteliselt aeglase kasvuga ja kallid.
Malawi biotoobi kohta leiad rohkem infot ntx aadressilt http://www.mongabay.com/fish/biotope_lake_malawi.htm
See on üldse hea koht, ka teiste biotoopide kohta saab kasulikku infot.
Ka see võib huvi pakkuda:
http://www.cichlid-forum.com/articles/l ... _setup.php
Update: Kui põhi on kaetud taimedega siis mida seal ikka niiväga puhastada - või mida ülepea selle puhstamise all mõtled? Sifoonimist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 12, 2004 11:06 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
cryptocoryne crispatula ja microsorum pteropus peavad chichliidide keskel samuti päris hästi vastu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 12, 2004 01:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
cryptocoryne crispatula ja microsorum pteropus peavad chichliidide keskel samuti päris hästi vastu

Microsorum pteropus ongi teise nimega Java fern. Kardan aga et Cryptocoryne pole Malawi biotoobile omane.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 12, 2004 06:24 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Rein kirjutas:
Microsorum pteropus ongi teise nimega Java fern

minu viga,harjunud ladinakeelsete nimedega,sest nii on segadust kõige vähem

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 12, 2004 07:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
Rein kirjutas:
Microsorum pteropus ongi teise nimega Java fern

minu viga,harjunud ladinakeelsete nimedega,sest nii on segadust kõige vähem

Eelistan ise kah ladinakeelseid nimesid aga seekord sai laiskus võitu, ladinakeelne nimi oli palju pikem ja ei tulnud kohe meelde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 12, 2004 09:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu malawi akvaariumison palju erinevaid taimi.aga kõige rohkem tükkeldavad nad vallisneriat,mitte söömise pärast,aga lihtsald tukkeldavadja siis jättavad veepinnale vedelema.kui panen teisest akvast võetud suurema puhma ,siis mingi aja pärast on enamus ära tükkeldatud.teisi taimi eriti ei puttuta.vahel toidan neid rohelise niitja vettikaga mida kasvab teises akvaariumis ,aga ei tule niipalju peale kui oleks vaja.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri: Malawi biotoop
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 13, 2004 10:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan Teid selle info eest. Püüan nüüd kuskilt pildid välja võluda. Uurin natuke Reinu poolt antud lehekülgi ja siis teen oma eelistused. Kui palju üks selline taim poes maksab ja kas mõnes korralikus poes neid müüa kah on?
Puhastamise all mõtlesin ma seda, et olenevalt biotoobist on akvad kas taimi või kive või mõlemaid täis. Minul näiteks kive, liigne toit ja liposarcus mustab akvat nii kuidas heaks arvab, kogu selle mustuse kätte saamiseks pean ma akva tühjaks tõstma v.a. kruus, ning siis alustan klaaside puhastmist ja sifoonimist. Küsisingi teilt huvi pärast, kuidas taimedega + kalad seda toimingut tehakse? Magnetiga puhastate klaasid ja sifoonite selle pinna; mis veel nähtaval on? või kuidas?
selline on minu ettekujutus: Arvan lihtsalt; et teen üleliigseid liigutusi akva puhastamisel. :?
Käin poes ning vaatan mere akvaariumeid ja mõtlen, kas tõesti tõstetakse kogu korall veest välja, et akvaarium puhtaks saada. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 05:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

ocean kirjutas:
minu malawi akvaariumison palju erinevaid taimi. vahel toidan neid rohelise niitja vettikaga mida kasvab teises akvaariumis ,aga ei tule niipalju peale kui oleks vaja.

Mina mõtlen õudusega eesseisvale võitlusele rohelise vetikaga, mis minu akvasse hiilis. 2 plecot ei tule ka hästi nende söömisega toime, kaladest rääkimata. Ja siin on mees, kes kaladele toitmiseks vetikat annab!!! Too kalad mulle, nii nädalaks ajaks :)
Kas ancistrus või SAE oleks plecost parem vetikasööja?

PS minu roheline vetikas ei ole küll pikk ja niitjas, aga võibolla sellepärast, et ma ei lase tal nii pikaks kasvada. Katab lehed ja seinad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 05:37 
Moderator
Kasutaja avatar

KLM kirjutas:
PS minu roheline vetikas ei ole küll pikk ja niitjas, aga võibolla sellepärast, et ma ei lase tal nii pikaks kasvada. Katab lehed ja seinad.

Kui Sa veel ei ole teinud siis võiksid proovida nitraatide testi - võimalik et kurja juureks on liigsed nitraadid. Kavalam on ikka põhjustega, mitte tagajärgedega võidelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Kui Sa veel ei ole teinud siis võiksid proovida nitraatide testi - võimalik et kurja juureks on liigsed nitraadid. Kavalam on ikka põhjustega, mitte tagajärgedega võidelda.

Sul on õigus, mu nitraadid on pehmelt öeldes kõrged. Panin selle vastu paar kiiresti kasvavat taime, et ehk tarbivad ära. Keegi soovitas liiga tihti vett mitte vahetada, annab liigseid mineraale vetikatele, seega ma ei tea, kuidas nitrate muudmoodi alla saada. Annad ehk nõu!
Vett olen vahetanud ikka tihemini kui kord nädalas.
Valgustust vähendasin ka 10h peale (enne oli 12h)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 08:34 
Moderator
Kasutaja avatar

KLM kirjutas:
Sul on õigus, mu nitraadid on pehmelt öeldes kõrged. Panin selle vastu paar kiiresti kasvavat taime, et ehk tarbivad ära. Keegi soovitas liiga tihti vett mitte vahetada, annab liigseid mineraale vetikatele, seega ma ei tea, kuidas nitrate muudmoodi alla saada. Annad ehk nõu!
Vett olen vahetanud ikka tihemini kui kord nädalas.
Valgustust vähendasin ka 10h peale (enne oli 12h)

Kui palju korraga vett vahetad? Ega siin eriti palju alternatiive pole kui ei taha just keemiaga mässata. Kiire kasvuga taimed on head aga nendega läheb veidi aega, veevahetus on kiirem lahendus. Väga palju korraga tõesti pole hea, kuid IMHO (minu arvates) kuni 25 % nädalas on OK, probleemi korral 50% ei tohiks ka liiga teha. Veega tuleb jah mineraale kaasa ning mõnel juhul võib kraanivees ka üllatavalt palju nitraate olla kuid usun siiski et kontsentratsioon pole kraanivees kuigi kõrge.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 30, 2004 06:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen alati vähemalt 30% vahetanud, paar korda suurema puhastuse ajal ka peaaegu poole veest.
Vett vahetaks hea meelelga, kui see aitaks. Ehk on aga ka mõjusamaid lahendeid. Veel üle küsides, kas ancistrus või SAE oleks siis parem plecost vetikasööja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 30, 2004 06:15 
Moderator
Kasutaja avatar

KLM kirjutas:
lahendeid. Veel üle küsides, kas ancistrus või SAE oleks siis parem plecost vetikasööja?

SAE tõenäoliselt on, ancistrus aga mitte. OTO oleks kah tegija.
Tegelikult oleks abx teada saada kust need liigsed nitraadid tekivad. Äkki annad liiga palju süüa? Või tuleb kraanist "imeline" vesi?

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver