foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: must vetikas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 10:25 
Akvarist

Ostsin 2 taime ja vahetasin kivid ära. Poes nägin,et pajudes akvaariumites oli must vetikas, ostsin sellised taimed millel silmaganäha vetikat polnud.Pesin neid kaaliumpermanganaadiga ja kive ka. Järgmine päev oli ühel lehel natuke seda vetikat ja ma võtsin selle ära. Mure nüüd selline,et kas varsti võib mul terve akvaarium seda vetikat täis olla või aitas sellest,et selle lehe ära võtsin.
taimede alla panin ühe väetise tableti.
vett vahetan iga nädal 20l(70l)
toitu saavad 1x päevas
valgust on 18w.

(taimi on näha ka piltidelt 018)

minu kalad:
http://www.youtube.com/watch?v=DlEakFvB9M8
http://www.youtube.com/watch?v=1-ZyiFsJNvc

Viimati muutis anka, Kolmapäev Sept 29, 2004 10:40, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 10:38 
Akvarist

Ilmselt selline saatus sind tabab. Ma kaldun arvama, et kui vesi korras pole, siis on iga võte nende vastu tuuleveskitega võitlemine ning akvast eemal hoida on veika spoore pea võimatu. Millegiga sa nad ikka sisse tood varem või hiljem.
IMHO (minu arvates) pole kaaliumpermanganaadist mingit tolku selle vetika vastu. Ükskord õnnestu sellega küll E. densa ära kõrvetada, aga vetikale ta küll midagi ei teinud. Kloor on parem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 10:46 
Guru

Musta vetikat saab ACE lahusega (klooriga pesuvalgendi) maha. Piltide põhjal ma selle pärast eriti siiski muret ei tunneks - minuarust tekib must vetikas rohkem akvaariumitesse milles hooldus "longab" :)
Samas kui ta juba kord tekkinud on, siis ega ta eriti ise ära ei lähe. Pisemad kogused võib lihtsalt ära nokkida. ACE'ga vetikatõrje on selline riskantne värk. Kui toime nõrgaks jääb, siis jääb vetikas alles, kui liiga palju saab, siis kipuvad taimed vedru välja viskama. Näiteks Limnophila sessiliflorat (see taim paremas akvaariuminurgas(?)) ei tohi kindlasti klooriga töödelda - ka väiksed kogused mõjuvad sellele tapvalt.

Üles
 Teema pealkiri: Re: must vetikas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 10:46 
Akvarist

anka kirjutas:
Ostsin 2 taime ja vahetasin kivid ära. Poes nägin,et pajudes akvaariumites oli must vetikas, ostsin sellised taimed millel silmaganäha vetikat polnud.

Mina soovitaksin sul see taim minema visata akvaariumist. Jäädki selle totaka haigusega võitlema. Suht tüütu tegevus ja aega võtab asi nädalaid.
Filtri võiksid ka peale taime välja loopimist läbi loputada .

Kus poest sa muidu need taimed ostsid ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 11:33 
Akvarist

See paremas nurgas taim on kuntst taim, need kaks teist on elusad ja eelmine nädal Lõuna-keskusest ostetud.
Ma ei raatsi ära visata ja rohkem pole seda vetikat ka näha.
Eelmine nädal tegin ümberkujunduse vahetasin kivid ära ja võtsin turba ka ära. Nii,et must akv. ei saa olla.
Kas sellest ei aita kui võtan sellel taimel kõik lehed ära(kuigi neil veel vetikat ei ole). Elan võrus ei tea kuna tartusse taimi ostma satun, sellepärast ei raatsigi ära visata aga kui muud võimalust pole siis viskan.

minu kalad:
http://www.youtube.com/watch?v=DlEakFvB9M8
http://www.youtube.com/watch?v=1-ZyiFsJNvc

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 11:44 
Akvarist

Ära pabista ja taimi ka ära minema viska ja ära neid ära ka kitku. Kui sa nad väga ära nudid, siis jäävad nad põdema ja ei kasva mõnda aega ja seda just vetikas ootabki.
Üks mu ostetud taimedest oli paksult vetikaga kaetud aga nüüdseks on see üks puhtamaid taimi mul akvas, kuna kasvab korralikult ja on igati terve. Minu isiklik traagika on kraanivee kõrge NO3-e tase. See ei luba mul ka veevahetustega saada head tulemust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 08:02 
Akvarist

Kunagi toimisin nii, et eraldasin need taimed mis vetika("must habe") küüsis olid ja hoidsin neid 3 liitrise purgi sees.
Vahetasin neil ainult vett tihedamalt ja mingi aja möödudes need vetikad kadusid...

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver