kuna kuldkaladega sobib anuubias ideaalselt siis selle taimega ka veidike kogemusi.
nimelt anuubias ajab eraldi väikeseid tütartaimi oma tüve kõrvale, kui tal on hea elu. pooleks murdma ma isiklikult ei soovita hakata, kuigi olen kuulnud, et väga suurte taimede puhul seda tehakse. nimelt põhjus miks ei tasuks, on selles, et anuubisel on suht rõve tõbi, mis võib talle külge lüüa - tüve mädanik. see näeb välja sellisena, et lehed näevad väliselt küll täiesti ilusad välja, kuid varrejuure kohast hakkavad mädanema: kukuvad ära või tulevad kergesti lahti. samuti hakkavad juured mädanema (tüve küljest lahti tulema)... et seda vältida, tasuks anuubis kinnitada tamiiliga, mitte millegi muuga, mõne puurondi kõlge (või suurema kivi) põhjast kõrgemale. mul endal läks üks hiiglaslik anuubis välja just sellel põhjusel, et ma sidusin ta "ajutiselt" pakinööriga puu külge, kuid ei vahetanud seda hiljem ka tamiili vastu välja ning nööri kohast hakkas kõik mädanema. põhjuseks oli sinna kogunenud üleliigne toit ja kalade väljateited. ehk siis minu kogemustest on anuubias suht tundlik liigse sette suhtes ja sellest tasuks teda hoida. poest anuubist ostes vaata kindlasti üle taime lehejuured (kinnituskohad), et need näeksid välja ilusad ning seal ei oleks mingit märki nn ära kukkuma hakkavatest lehtedest. kui sulle tundub, et lehed on lahti (tõenäoliselt antakse sulle see taim ju ikkagi kätte, saad kontrollida, kas kõige alumised lehed on ikka kõik kinni), siis ei tasu seda taime osta. nimelt - kui see tõbi juba küljes on, siis enam lahti temast ei saa, tee mis tahad, kuid mina ei ole veel sellele ravimit leidnud. olen ka paarilt poemüüjalt küsinud, kuid ka nemad ei oska öelda, mis selles olukorras teha. see on nagu kuldkalade vesikõhttõbi - seda ei saa ravida ning see lõppeb alati 100% kindlusega surmaga
selle rohelise vetika vastu ei leid mina ka mingit muud lahendust kui et ancistrus ja teod tegid lõpuks oma töö, kuid nn vanad lehed olid ikka täis, uutele enam lõpuks ei tekkinud.