Igatahes kolm nädalat tagasi uuele istutatud taimele (Cryptocoryne green) on tekkinud mustad karvased niidid, mitte väga pikad aga siiski ja torgivad kui neid näpuga katsuda.
Ostsin taime Mustamäe zookauplusest ja seal olid tegelikult enamus taimi mustad või pruunid otstest ja veidi väsinud olekuga aga sai tookord kõige puhtam ja ilusam välja valitud ehk toomise hetkel polnud tal silmaga näha ühtegi vetikat.
Kas ma peaksin need lehed, mis on karvased ja mustad (õnneks esialgu paar lehte ja otsast) ära lõikama (kas seda saab teha akva sees, või ma pean taime üles kiskuma ja uuesti istutatama peale seda?)
Gupid käivad vahest neid musti niite näksamas küll aga muidugi mitte eriti aktiivselt, minu põhjakoristaja neist välja ei tee, pigem sügab ennast nende vastu (ma ei tea kas see on normaalne, aga talle meeldib ujuda taime lehtede vahel ringi, mida kitsab vahe seda õnnelikum tema tundub).
Akva endaga on lood nii, et asi peaks nüüd puhas olema, vähemalt vesi on selge, kaks korda nädalas vahetan vett ja sifoonin põhja korralikult. Üle ei toida, sest kalad tunduvad pidevalt näljas ja minutiga süüakse kogu toit kohe ära kui panna, nagu ütlesin lisaks käivad taime pealt midagi näksimas nn lõunaoode.
Liiga kuum akvas ka ei ole, 24 kraadi peaks vesi olema.
Valgustust ma piirasin, varem oli 10 tundi aga nüüd 7-8, vahest isegi vaid paar tundi, sest selle valguse ajel tahtis rohevetikas seinale tekkida, kuid veidi valguse piiramisega ja puhastamisega sain sellest ilusti lahti.
Kuidas on filtrit targem suunata? Mulle keegi ütles, et tuleks jätta üks väike osa veepeale, et ta nats mullitaks ,siis toodab ühtlasti hapniku. Kas oleks äkki õigem see toru otse veel alla suunata, siis nagu eriti vesi ei liigu? Samas gupid tihti ronivad sinna filtrist tuleva veejoa juurde, hüppavad voolu sisse ja lasevad ennast sellel hüpitada (kas ma peaks arvama, et see neile meeldib)?!
Ok viimasel päeval on üldse mu gupid hulluks läinud, üks just üritas eile põhjakoristaja tabletti pihta panna