griti kirjutas:
See vana teema, aga kas sa said sellest jõletusest lahti.
Ega tegelikult ei ole mina ka sellest täiesti lahti saanud. Eksisteerib ja vireleb edasi. olenevalt perioodist kas rohkem väi vähem.
Vahepeal juba hakkaski muret tegema, et väheks jäi igasugu vetikat ja tigudel pole midagi süüa.
Anubiase kasvatamisest olen loobunud. Alles on jäänud kiirema kasvuga taimed. Echinodoruse vanematele lehtedele kipub peale tulema. Samuti punase taime vanemad lehed. Peab lihtsalt hoolitsema et taimede kasv oleks piisavalt kiire, nii saab taimede hooldusega seda piisavalt kontrolli all hoida.
Samuti palkasin neritina teod (neritina natalensis) teevad väga korralikku tööd just kivide ja dekoratsioonidega. lehtedele aga ronivad väga harva, suurematele ja tugevamatele lehtedele aegajalt lähevad peale ka.
teod hoiavad suuremad kivid suhteliselt puhtana. Vanad lehed lähevad taimede hoolduse käigus akvast välja....
Excel ja vesinikperoksiid aitavad seda ka tappa... Olen teinud nii, et filter seisma, et vesi ei liiguks ja siis süstlaga probleemsematesse kohtadesse. Vesinikperoksiid 3% lahus nii nagu apteegist saab. natuke aega lasen mõjuda ja siis uuesti filter tööle. Selle sama tegevuse käigus aga leht läheb lõpuks ikkagi välja... nii et vahet pole kas mürgitada või lihtsalt vana leht ära võtta.
Ei ole ka teadjate meeste käest saanud kinnitust mis vetikaga täpsemalt on tegu. Ise olen jõudnud järeldusele et tegemist punavetika mingi vormiga.
Tollest üks artikkel ka :
http://www.thekrib.com/Plants/Algae/red-algae.htmlVetikas on alguses väikeste mustade täppidena, kui lasta kasvada, siis lähevad laigud suuremaks, kuni katab kivi üleni tumeda kihina. Aja jooksul läheb kiht paksemaks, mis mingi nurga alt vaadates on punakas musta tooniga.
Väga aeglase kasvuga, ja nii kiirema kasvuga taimed jõuavad enne välja kasvada kui see neile nähtavalt külge hakkab.
Teod lasevad sellel ka kasvada enne kui sööma asuvad.
Varem pesin kive et see maha saada, pärast tigude toomist ei ole see enam vajalik olnud, Häirib kui seda lehtedele rohkem tekib.
Nii selle vetika kui ka GDA (green dust algae) ja ka GSA (roheline täpp) kasvamisel on sageli väga sarnane joon. toitainete tasakaal paigast ära -taimede kasv pidurdub vetikas näitab kohe kiirelt. Sageli on enne kividel õrnroheline kiht, mida oletan et tegemist on GDA'ga kuna sama ka klaasidel. natukese aja pärast on kividel ka mustad täpid peal.
Nii et hea taime kasvuga saab hoida üsna kontrolli alla.