karma kirjutas:
CO2 ei lisa, kraanivee ph on kuskil~7.2
tallinna vesi kraanist ja ph 7.2? kahtlane. mingi keemia lisamisega ehk.
Tsiteeri:
Lehtede ära lõikamisest: kas ma oleks väga kuri kui ma praegusest ~10st Echinodorus osiris(rubra) lehest 8 ära lõikan ja sama moodi ka Hygrophila corymbosa"Siamensis" lehtedega käitun ?
8 vöi mitte, köiki lehti ära ära löika. ikka ainult need mis selgelt lagunema kipuvad. hiljem kui uusi peale tuleb, siis vöid vabalt eemaldada ka need, mis sulle ntks ei meeldi.
Tsiteeri:
Kas ma peaks nüüd poest mingit väätist ostma minema, et N'i akvasse saada või on oodata, et oodatud N ka akva elu tulememisena ise tekib?
no kui sul seal ka muu elu peale taimede on, küll siis jälle koguneb ajapikku. kui co2't ei lisa, ei ole ka tavaliselt vaja N'i juurde lisada.
Tsiteeri:
Liskas on vast viimane aeg ära märkida, et akvas möllab ?pruunvetikas?, vähemalt on tegemist pruuni värvi ollusega, mis taimede lehtedele ja mujale koguneb.
alustava kasti löbu ilmselt.
Tsiteeri:
Valgustuse küsimus: kas algavas akvas peaks pigem rohkem valgust olema või just vastupidi vähem.Olemasolev valgustus: 2x 30W- Sera plant color ja Sera blue sky royal. Valgustab kuskil 6tundi päevas hetkel!
algul ikka pigem vähem.
kuigi 220 liitri kohta on see suht tühine valgustus.
kui pead akvaariumi rohkem taimede kui kalade pärast, siis on tingimused suht kesised.
kui lihtsalt alustad ja alles uurid asja, siis ok.