No nii.
Muldpõhja peale ma mõtlesin, aga siis mõtlesin ringi, sest mine tea mida vaja ringi istutada ja kuna kogemust pole, ajan veel kogu vee mulda täis.
Mul on imelik kuldkala, ta ei puudu üldse taimi (va. vetikapalli), ta on nii napaka kehakujuga, et tal iseenese ujumisegagi tegemist. Ostan kaaslaseks samasuguse tegelase ja loodan, et taimed pole neile väga huvitavad. Ühe antsu paneks ka seltsi ja ega rohkem ei mahugi.
Hetkel kolis akvaariumisse üks ära kiusatud barbus, saba tal enam pole ja oli muidu täielik peksukott, ehk taastub ja aitab samas akva vee seisundit hinnata. Väetada ta ilmselt üksi väga ei jõua.
Aga ma tegelikult tahtsingi teada, kas taimed hea kasvu juures suudavad vetikaid tõrjuda ja tundub, et nii see võib olla.
Asi pole ka nii hull, lasin filtri suurematel tuuridel tööle ja näib, et vähemalt osadele vetikatele veevool ei istu. Ajan ka käega seda lahti, kust saan ja loodan ikka, et taimed hakkavad veelgi paremini kasvama. Kusjuures hetkel on lõbus see, et hästi kasvavad raskemad taimed ja kiratseb vallisneeria. Muidugi tõsi ka see, et vallisneeriale ma ei viitsinud väetisekuule jagada, pärast ei jõua välja rohida
Kas selle musta habemega võitlemiseks ka mõni hea nipp on, see on ikka kõvasti taimede kyljes kinni ja ajab ikka rõõmsalt oma hapnikumulle õhtul. Kusjuures kividele ja muule elutule ta ei kipu. Ja kas taimelehti ikka võib käsitsi puhastada?