Sai nüüd taimed suurde kasti üle kolitud (kahjuks siiski mõningaste tigudega, keda peab nüüd noppimas käima). Eriti edukalt neil uues kastis aga veel ei lähe. Kasvaksid nagu veidi küll, kuid mitut sorti vetikat on kallal
ning ega ka värvus pole eriti õige (heledaks kipuvad teised jääma).
Kogu kupatus töös olnud nüüd veidi üle kuu aja.
Hetkelised veenäidud järgmised:
KH 9
GH 13
Fe oli 0 - lisasin vätist (Ferropol) sain näidu 0,25-0,5 kanti
NO3 5mg
ph <7,6.
valgust 3x18w 11h päevas (plaanis lisada 1x18w)
Kuipalju PHd täpselt on ei teagi. Sai ostetud test, mille skaala jääb vahemikku 6,0-7,6.
Igatahes, kuna tundub, et PHd ikka jagub ja taimed just rõõmust ei hüppa, sai käima pandud elu esimene zelatiinil CO2. Täna esimest päeva käib. (võib lausa öelda, et esimesi tunde), KH, PH pole veel muutusi näidanud. Eks ma jälgin.
Kas oleks siiski mõistlik minna ja soetada 1 test, mis mu ph konkreetse näidu ikkagi ära näitab? Või loodan, et CO 2 selle nii alla langetab, et mahub ehk varsti ka minu skaalale?
Või on targematel ehk muid häid soovitusi?
Suurim mure hetkel siis vetikatega...... Kui taimedtransporditud said olid teised puhtad. Nüüd aga on sellist mõnusat pikakarvalist lahtist ollust, mis taimede vahel pesitseb, ning ka toredat madalat rohelist samblalist padjandit. üks kaunim kui teine. Kuid taimed nende vahelt ei kipu eriti välja paistma(pildid albumis). Heal meelel võtaks midagi ette kui vaid oskaks...