foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Küsimus vesiroosi kohta
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2008 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Püüan endale ilusat vesiroosi taimi kasvatada aga millegipärast ei taha lehed pinnasest kõrgemale tõusta. Vars ei kasva pikemaks. Need lehed mis tal saamise ajal olid on nüüd palju tumedamad ja uued lehed on heledad. Millest see tingitud on? Panin pildi kah:

Pilt

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2008 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma soovitaks need vanad lehed ära lõigata ning kannatlikult oodata.
Kui ajab pinnaselähedusse piisavalt lehti , siis hakkab ka varsti kõrgemale lehti ajama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 11:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
see vesiroos ei kasvagi pinnani välja,ongi selline madal sort ja mõeldudki rohkem akvaarjumisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 11:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
rayn kirjutas:
see vesiroos ei kasvagi pinnani välja,ongi selline madal sort ja mõeldudki rohkem akvaarjumisse.

Vale tõekspidamine .
Endal sama taim akvas :
pilt 1 : /album_page.ph ... &mode=next
pilt 2: www.saarts.pri.ee/vlehed.jpg
Kannatust ainult ja küll ta kasvab...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul hakkas üks taim kasvama alles 4 kuu pärast ja nüüd kärbin seda pidevalt,sest muidu varjab valguse teistele taimedele.teine taim hakkas kasvama veel hiljem ja ei ole nii võimsa kasvuga.arvan,et kasvama pani nad öö valgusti(selline värviline,saada on pun.sin.ja rohelist.käib iminapaga klaasi külge)mis paistab neile peale.väiksema kasvuga taim asub lambist kaugemal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 01:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pole küll teemasse väga süüvinud, kuid vesiroosidel paistavad olevat tsüklid mille jooksul need taimed käituvad üsna erinevalt - tõenäöliselt looduslikus keskkonnas suvi ja talv. Igatahes teatud perioodil on lehed lühikese varre otsas ning pinnale ei ulatu, mingist õitsemisest pole juttugi. Ja kui siis äkki kukub kasvama siis viskab lehed pinnale ja varsti on õied ka järel. Mul just vesiroosil lõppes kuudepikkune "peiteaeg", viskas lehed pinnale ja õienupp on kah ülespoole sirutumas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 07:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mulle ikkagi tundub, et sul tommike on mingi teist sorti vesiroos,
mul pole kahe aasta jooksul ühtegi lehte pinnale ajanud,on kogu aeg ühe kõrgused lehed.
eelmine kevad panin akvasse ehtsa tiigi vesi roosi,kasvab ligi 80cm pikaks ja see pani kohe lehed pinnani välja,jutt on ikka erinevatest
/404.html

Viimati muutis rayn, Pühapäev Mär 30, 2008 08:11, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul ka üks küsimus vesiroosi kohta. sain ühe sibula põltsi käest, torkasin selle pinnasesse, pole 2-3 nädalat mingit elumärki näidanud. pole vesiroosidesse ja teistesse sibul taimedesse süvenenud, kuidas nende kasvukiirus on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tommikesel ei ole lotuse kääbusvorm :D......kõige tavalisem punane vesiroos (Nymphaea lotus zenkeri). Lihtsalt miskit on tal puudu või miskit on üle. Mis täpselt, seda ei oska ma öelda. Vahest see taim jonnibki alguses natuke ja kipub kiratsema aga kahvatuvõitu lehed nagu näitaks millegi puudujääki.

Aga üldiselt õigetes tingimustes kasvab nagu loom.......lotusele meeldib kõrgem temperatuur. Kui kastis vesi 28-30C ligi ajada, siis algab õige vohamine (diskuste ravikuuri ajal ilmnenud nähtus). Muidugi mõned teised asjad ei pruugi nii positiivselt suhtuda sellisesse sauna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 10:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Mul P6ltsi käest saaadud "Nymphaea lotus zenkeri" ,
ka talv läbi puhkas ja lehed püsisid akva kesktasemes ja
noored lehed ongi tal roosakad.Praegu tundub ,et tõesti kevad
saabumas ja ka hakkab pihta esialgu küll lehtede pinnale pürgimine.
Eelnevalt lisatud pildid olid õitsemisperioodilt, 2kuud tagasi oli pilt selline:
http://www.saarts.pri.ee/akva/slides/pilt%20069.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 10:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Huvitaval kombel kiratseb ka minu "zenkeri". Pilt teema laguses on vägagi tuttav. Kas ootame kevadet või tasuks millegagi turgutada? Temperatuur on 26 kraadi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

-Karl- kirjutas:
mul ka üks küsimus vesiroosi kohta. sain ühe sibula põltsi käest, torkasin selle pinnasesse, pole 2-3 nädalat mingit elumärki näidanud. pole vesiroosidesse ja teistesse sibul taimedesse süvenenud, kuidas nende kasvukiirus on?

Sain ka ühe munakese, ca kuu juba tagasi, lehti pole veel külge ajanud :S .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2008 02:57 
Akvarist

Reeglina need sibulad ajavad kiiresti lehed välja kui nad kergitada pinna lähedale valgusti alla. Kus on vesi soojem ja valgus maksimaalne. Üleval pildil oleval taimel on kohe kindlasti midagi vajaka. Tugevas elujöus olev taim kasvatab päevas lehe pinnale ja öitseb palju. Mina sain enda kastis kunagi näha korraga ühel taimel kolme öit. Ja tütartaimi tuli robinal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2008 03:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

tommilaki vesiroos peaks olema ka algselt P6ltsi akvaariumist pärit, kui see on nüüd see, mis sa minu saadetud taimede hulgast said (siis osa taimi sealt olid pärit P6ltsi akvast) ja see kasvab ikka kenasti pinnani välja :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2008 03:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

ümeramees kirjutas:
tommilaki vesiroos peaks olema ka algselt P6ltsi akvaariumist pärit, kui see on nüüd see, mis sa minu saadetud taimede hulgast said (siis osa taimi sealt olid pärit P6ltsi akvast) ja see kasvab ikka kenasti pinnani välja :)

Sinu käest sain ma jah ühe vesiroosi aga see närtsis ära. Ilmselt oli valgust vähe. Aga nüüd on mul valgust rohkem ja siis ma sain Bad25 käest uue taime.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 [ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver