foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: aidake tuvastada taimi
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 13, 2008 03:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas keegi oskab öelda, mis taimedega tegu? pisem peenikeste lehtedega ja suuem rohevalge triibuliste lehtedega
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 06:06 
Akvarist

Mul siin parasjagu üks ilus pildiraamat käes ja tuvastasin selle rohevalge- triibulise nimeks Dracaena sanderiana. Akvaariumis tõenäoliselt eriti kaua vastu ei pea kuigi on võimeline mingi aja elama ka vee all. Aknalaud oleks ilmselt sobilikum keskkond talle. Teise taime kohta ei julge midagi pakkuda kuna pilt on liiga udune ehk on mõni Sagittaria...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

oh lõpuks ometi on keegi midagi tuvastanud. aga see tuvastus ehmatas ikka korralikult, :shock: kas tõesti potitaim???? sai see ostetud Mulla tn akva poest, nime kahjuks unustasin küsida. põhiline mida uurisin oli, et ei kasvaks suureks, nii nagu ka see teine peenikeste lehtedega. ise kah siin veel uurinud-puurinud ja leidsin, et ehk see peenikeste lehtedega võiks olla Variegated Japanese Dwarf Rush. aga kas tõesti müüakse siis akva poes vee sees potitaimi :?: :?: :?: niisuguse asja peale annab tulla

aga jätkuvalt ootan tuvastamisi , olgu millised siis tahes, tõde peab selguma :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 15, 2008 09:25 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Akvaariumipoed müüvad ka terraariumitaimi, milleks Dracaena ilmselt väga hästi sobib. Vee all kahjuks ta üle paari kuu vastu ei pea :( Mul oli ka kunagi sarnane, pilt siiani albumis.

Aga teise kohta pakun välja, et akvaariumi taim võiks ta kindlasti olla. Nime kahjuks ei tea

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 17, 2008 03:32 
Akvarist

See Variegated Japanese Dwarf Rush viis vägisi mind mõttele, et teine taim on Ophipogon japonica - millega on siin ennegi ämbrisse astutud (k.a. mina)
Vanasti oli see taim lausa Tropica listis olemas, praegu ma ei leidnud teda sealt (aga ma väga pingsalt ei otsinud kah)
Aknalauale kolimisse soovitan suhtuda, igaks juhuks, ettevaatlikult kuna igasugune keskkonna vahetus peaks toimuma järk järgult - mingil juhul ei soovita seda taime akvast välja rabada ja plärts aknalauale istutada...
Muide mõlemad taimed leidsin sellisest raamatust nagu Aguarium Plants - The Practical Guide ja seal on nad ära toodud alajaotuses Terrarium Plants mis on omakorda jaotatud kaheks: Bog Plants ja Terrestrial Plants.
Vahe on selles, et esimese alajaotuse taimed kasvavad väga niiskes keskkonnas ja niikaua kui nende lehed on kuival ei juhtu midagi (lühiajaliselt elavad üle ka üleni veeall olemise). Teise alajaotuse taimede kohta on öeldud, et nad võivad mingi aja elada vee all kuid se aeg on väga lühike ja ei ole soovitatav. Ophipogon japonica kuulub esimesse alajaotusse ja Dracaena sanderiana teise.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 17, 2008 04:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
sten kirjutas:
See Variegated Japanese Dwarf Rush viis vägisi mind mõttele, et teine taim on Ophipogon japonica - millega on siin ennegi ämbrisse astutud (k.a. mina)
Vanasti oli see taim lausa Tropica listis olemas, praegu ma ei leidnud teda sealt (aga ma väga pingsalt ei otsinud kah)

Juba tükk aega pole jah, küllap oli meiesuguseid (olen nimelt ka ise selle taime ostnud kunagi) "ämbrisseastujaid" liiga palju ning tekkis nurinat, kalapoodides müüdi seda taime ju reeglina akvaariumitaimena.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 18, 2008 10:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

ohh :x

no selge on siis see, et triibulise lehega taim on Dracaena sanderiana
sten on ära teinud tubli uurimustöö ja minu jaoks põhjaliku selgituse erinevate akva taimede kohta. no aga ei taha ju uskuda , et kohe kahe taimega korraga Pilt koos nad said ostetud. sten'i antud taime nimele leidsin uurides mitut erinevat varianti, nii maa peal kasvavaid kui akva omasid, mis tõsi küll, kaua vee all vastu ei pea http://www.plantedtank.net/forums/mypla ... onica.html
no uurisn, mis ma uurisin, aga tundub, et minu omal ikka peenemad lehed ja õhkõrn lootus on, et äkki on ikka see taim http://www.liveaquaria.com/product/prod ... id=795&N=0, kui ei ole, siis ei ole :cry: eks ootame ja vaatame, millal otsad annavad.
tänud ka Petsile ja Reinule, iga mõistlik nõuanne ja kommentaar on midagi väärt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 19, 2008 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ostsin sellise triibulise taime Tartu maantee poest. Ja ka ei idanenud ega mädanenud. Pisike juureke tuli alla ja natukene vetikat peale ja oligi kõik. JA siis siit lugesin, et tegemist on potitaimega. Istutasin siis taime poolest "kaelast" saadik mulla sisse ja limpsipudelisse ja nädal hiljem lillepotti- välja läks. Lillepotis elas taim paar kolm päeva, siis hakkasid lehed koltuma ja kuivama.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver