foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2004 03:20 
Akvarist

Selline probleem, et E. bleheri lehed lähevad kollaseks, kusjuures teised taimed on kõik OK. Kollaseks lähevad nad just nii: lehenärvid muutuvad tumepruuniks aga närvide vahel olev kude on endiselt roheline ja hiljem muutub see aegamisi kollaseks. Seda juhtub ainutl üksikute lehtedega, mõni leht kasvab hästi kiiresti ja suureks ja on igati ilus ja mõni lihtsalt vindub aga ei närtsi kah. Mõni läheb siis kollaseks. On kellegi just konkreetselt selline asi ette tulnud?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2004 03:41 
Akvarist

tv kirjutas:
Selline probleem, et E. bleheri lehed lähevad kollaseks, kusjuures teised taimed on kõik OK. Kollaseks lähevad nad just nii: lehenärvid muutuvad tumepruuniks aga närvide vahel olev kude on endiselt roheline ja hiljem muutub see aegamisi kollaseks. Seda juhtub ainutl üksikute lehtedega, mõni leht kasvab hästi kiiresti ja suureks ja on igati ilus ja mõni lihtsalt vindub aga ei närtsi kah. Mõni läheb siis kollaseks. On kellegi just konkreetselt selline asi ette tulnud?

Ega seda lehte mõni ancistrus ei närinud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2004 03:53 
Akvarist

Tsiteeri:
Ega seda lehte mõni ancistrus ei närinud?

Hm, mu ainus ancistrus käib siin ja seal ja ilmselt ka bleheri lehtedel. Samuti käivad seal hääletaja-teod, kes mulle mingite taimedega akvaariumi on saanud. Üks neis on päris suur juba, aga kuna ta vetikat sööb, siis ei ole ma teda välja võtnud. Vb. see sinder sööbki taimi. Lehed ise on terved, kuid varsi pole kontrollinud. Et siis mehaaniline vigastus -- kontrollin seda asja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2004 04:56 
Akvarist

Minu idee oli tõesti mehaaniline vägivald raspeldamise või murmise teel.
Vali üks ilus leht ja murra vart alt kinnitusest natuke ja vaata, kas leht hakkab samade tundemärkidega hävinema. Lihtsalt idee. Võimalik, et on kruusa kinnituse vahele lennanud või keegi kõõlub lehtedega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 07, 2004 03:12 
Akvarist

Nii, murdisn lehti aga see leht, millel ekperitneerisin, on endiselt ilus, kuigi mõned teised on lihtsalt kollaseks läinud. Jätkan ekperimente.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver