SoulBoy kirjutas:
Rein, minu mäletamist mööda kasutad ka CO2 süsteemi? Või kadus see vetikas ilma mõjutamata?
Ajal mil see vetikas möllas võis mul parimal juhul olla pärmipudel kui sedagi, 300 liitrise akva kohta on seda vähe - aga ega ma rohkem eriti mäleta kui et ka kogenud akvaristid olid avanevat pilti vaadates üsna nõutud.
SoulBoy kirjutas:
Endal oli karvvetikas ammu ja siis kord esines - kord mitte. Põhiline oli aga see, et ta pidevalt oli olemas akvas. Seega eelistan hetkel karvvetikast hoidumist.
Vetikate akvasse sattumise välistamine on üsna keeruline tegevus, neid eoseid võib akvasse jõuda üsna mitmel moel. Kartsin kah omal ajal vetikaid, hetkel aga olen vetikate suhtes üsna ükskõikne. Kindlasti on mu akvas mitmesuguste vetikate eoseid, samas kui asjad korras siis pole neist probleemi. Usun et kui asjad käest lasta siis ei aita ka see et varem on tehtud kõik vetikate akvasse sattumise vältimiseks - küllap need eosed sinna ikka jõuavad ja mis peab tulema see tuleb nagunii.
SoulBoy kirjutas:
Mulle siiski tundub, et valguse üleküllusega ei olnud sel vetikal otsest seost seega kahtlen kas see just nimetatud staghorn olla võiks.
Staghorni on suhteliselt lihtne ära tunda, enamikust teistest vetikatest eristub sellega et on haruline nagu puuoks. Valguse üleküllus pole tingimata vetikatele soodne, minu teada tugev valgus ei sobi paljudele vetikatele. Halvem on lugu aga püsiva valgusega, see kipub küll vetikatele hästi peale minema. Need kes üritavad nõrka valgust kompenseerida pikema valgustusajaga võivad kergesti probleemide otsa komistada.