nii palju küsimusi
eks ma ürita vastata.
akvaarium on väike - 54L. pole rohkemale ruumi veel.
kaladest on mul kaks põhjakat, kümme neooni, kaks kuldkala ja üks teleskoop. viimased kolm on mul suured sõbrad ja nuhivad üksteist kogu aeg
eelmine põhi oli akvapoest ostetud umbes 5mm kruus, kus igast pisikesed teokarbikesed sees. sinna vahele kogunes kogu aeg igasugu sodi, nii et tore see ei olnud. öeldi, et taimed ka seal kasvavad, ent viimased arvasid teisiti.
alguses oli valgustuseks see spets taimede lambike (vattidest ei tea ma tuhkagi), pärast seda kollasem valgus.
lisapingutus taimede kasvama panemiseks oli väetise panemine. sellest polnud ka taimedel sooja ega külma.
mullaks oli Biolani aiamaa must muld, sinna peale see 2-6mm fraktsiooniga ehitusliiv. mõlemat umbes 2,5-3cm.
taimedest on mul anubias barteri var nana, millest ühe jupi sidusin kivi külge ja teise panin juurika külge. veel on bacopa australis, üks oksake, mille nime ei leidnudki ning taim, mis on väga sarnane cabomba carolinianale, ent kas see just see on, ei julge pead anda.
esimese augukese kaevasin oma näpukestega, aga et need peentest juurtest, mida mulda panema pidin, jämedamad on, siis võtsin köögisahtlist pika peenikese varrega lusika ja voila! auk olemas.
ostsin ka uue valguse, mingi roosa tooniga hästi heleda valguse, mis pidi kalad ilusamaks tegema, aga neoonid läksid sele käes puha hulluks nii et jätsin ikkagi vana, mille nad rahulikumalt vastu võtsid. vanust neil umbes kolm-neli kuud. aga kallis uus toru istub nüüd oma karbikeses tagasi ning ootab oma aega mis saabub ei tea millal.
filtri kohta oskan öelda ainult nii palju, et see on sisefilter. võimsusest ei tea midagi, aga et mul just kõige suurem akva ei ole, siis ma arvan, et teeb oma tööd ilusti.
said vist kõik vastatud
aga asja juures on kõige kehvem see, et kui akvaarium on raplas, siis ise olen linnas. teadmatus on jube! homme kiirustan koju, kuigi peaksin eksamiteks tuupima. siis vaatan kalad ja taimed üle ning toimetan, kus toimetada vaja. ehk on kõik korras!