Rein kirjutas:
Millest nii kindel veendumus et lõunapaus kasuks ei tule? Selle kohta on netis vastakaid arvamusi kuid seda et see kahjuks on pole ma veel trehvanud nägema, kas sest kasu on või mitte selle kohta on aga küll vaieldud. Pooldajad väidavad et taimed saavad vetikatest kiiremini fotosünteesi käima ning sestap võidavad, lisaks on ka troopikas tihti lõunane vihmasagar. Mul on lõunapaus mitu aastat kasutusel ja midagi halba pole selles küll leidnud.
oh ei mina selles nii kindel ei ole. ise ka ei kasuta ega ole kasutanud.
fotosünteesi käimasaamise juttu ei usu... pigem saavad just vetikad, kui oluliselt lihtsama ehitusega organism, selle kiiremini käima.
samuti ei arva et valgustus oleks asi mis vetikat "tekitab".
oma akvaariumis olen valgustus tsükli paika pannud taimede järgi - et kui öhtul taimed lehed kokku lükkavad, siis on ka öige aeg valgus välja lükata.
borlek kirjutas:
..aga kas muidu valguse intensiivusel ka midagi vahet, st, et kas on võimalus, et valgus võib põleda liiga intensiivselt või sõltub asi ainult valgusperioodi pikkusest?
valgustuse puhul on peamine tegur ikka intensiivsus. valgusperioodi ülearune pikendamine taimedele mingit kasu ei anna, ainult vetikale.
st olukorras kus taimed valgust ei kasuta (üksköik siis kas toitainete puudusest vöi liiga pikast perioodist) löikab kasu ikka jälle vetikas.