foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Taimeakva - kas ainult?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaatasin Kongo ja Reinu akvaariumide pilte ja pidin kadedusest lõhki minema...
Samas tekkis üks küsimus - kas selliste akvaariumite puhul ongi tegemist põhiliselt taimede ilule suunatud akvaariumitega?
Kalu oli mõlemas akvaariumis minu arusaama järgi suht vähe...?
Põhjakoristajad ju nagu ei saagi tegutseda sellistes akvaariumites...?
Ja põhiline - millega sellised akvaariumid saavutatakse?
Kas ainult väetistega?
Isiklikult liiga palju kemikaale ei tahaks ja kalu tahaks ikka nagu kah omada...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 11:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Minu akva pole kindlasti mingi etalon, pole selle timmimiseks aega hetkel. Foorumi kasutajate hulgas on hetkel palju uhkemate akvade omanikke, mulle endale meeldivad ntx Indreku ja Erwini akvad - kuid ilusaid akvasid on palju!
Kui tahta uhket taimeakvat siis korralik valgustus on möödapääsmatu, punased taimed on eriti nõudlikud, samuti igasugu muruvärk. CO2 on samuti üsna möödapääsmatu, nagu ka korralik pinnas. Ja tõesti ilma väetamata kah eriti asja ei saa.
Samas on võimalik päris kena akva teha ka ilma kõige selleta, siis on aga vaja rohkem valida taimi. Mul on töö juures pisike taimeakva ning seal on vaid säästupirn laualambis, ei mingit filtrit, CO2 jms. Muru kasvab täitsa hästi ning kogu kupatus on päris edeva väljanägemisega. Lihtsalt kõik komponendid peavad olema tasakaalus, muidu kipub probleeme tekkima.

Üles
 Teema pealkiri: Minu akva - pooltaimeakva?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 01:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu akva on küll väga kaugel Sinu taimeakvast aga siiski :
1. Kui ma kasutan ainult Sera väetisetablette ja ei mingit vedelkemikaali
(kalade pärast ja üldse ei taha liialt kemikaale kasutada, on juba kurbi kogemusi nendega), kas mul siiski on lootust ilusaks saamiseks? :D
2. Mul on tunne, et minu akva peaks siiski suuremal hulgal taimi sisaldama - ta on nimelt 3-st küljest "avatud", st. ta asub kabineti ja elutoa vahel, moodustades sinna väikese seina. Sain eile hea õppetunni oma scalaredega - pärlmutrised nimelt hoidsid peitu üle 24h, kuni olin ostnud ja paigaldanud piisavalt suuri elustaimi nende seisukohast lähtudes endise ühe kunsttaime kohale.
Kohe, kui olen õppinud pilte siia installima, saad näha - mis oli enne ja mis on nüüd.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 05:35 
Moderator
Kasutaja avatar

BigBlondie kirjutas:
Minu akva on küll väga kaugel Sinu taimeakvast aga siiski :
1. Kui ma kasutan ainult Sera väetisetablette ja ei mingit vedelkemikaali
(kalade pärast ja üldse ei taha liialt kemikaale kasutada, on juba kurbi kogemusi nendega), kas mul siiski on lootust ilusaks saamiseks? :D

Esiteks, väetisetabletid aitavad ainult nende taimede korral mis saavad toitained eeskätt pinnasest. Ntx Echinodoruste puhul on neist abi, Java ferni puhul vaevalt.
Teiseks, Sera tablettidesse mul usku pole. Proovitud ja toimivad on ntx JBL 7 balls.
Vedelväetistega on see oht jah et kui kontsentraati ei lahusta eelnevalt ja mingi kala ujub sinna väetisepilvepilve sisse siis on temaga sandisti, samuti on liialdamisel vetikad platsis. Pinnasesse pandava väetisega on eeliseks et vaid taimed saavad juurtega kätte, kuid doseerimine on ehku peale kuna veetestidega targemaks ei saa. Nii et igal asjal head ja vead, vedelväetistega on doseerimine ehk lihtsam (ehkki lisada tuleb sagedamini mis on tülikam) mistõttu enamasti eelistan neid, samas suurematele taimedele saab ka väetisepalle alla pandud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2008 08:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas ilma väetiseta ka mingi taim ültsegi kosub?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 28, 2008 12:11 
Moderator
Kasutaja avatar

pikz kirjutas:
kas ilma väetiseta ka mingi taim ültsegi kosub?

Loomulikult. Kalatoiduga jõuab akvasse pea kõik taimedele vajalik, lihtsalt kogused on liiga väikesed et tõsise taimeakva jaoks piisaks. Aga akvas kus mõõdukalt taimi ja parasjagu kalu, taimed kasvavad küll - mitte just sellises tempos nagu taimeakvas kuid täitsa kenasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 28, 2008 08:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

reinu jutule lisaks, valgustus peab kah olema nõrgem (0,5w/l näiteks), et taimed toitaineid liigakiirelt nahka ei paneks.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver