foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Tundmatu kõrreline
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 06:07 
Guru

Merekohin küsis just Varia all miski imelise taime kohta. Mul sama olukord - haarasin Tartu mnt poest miski pikkade lineaalsete lehtedega kõrrelise moodi asjanduse kaasa, aga kodus seda määrata kahjuks ei suutnud.

Äkki keegi saab aidata:
http://www.hot.ee/temp2/lobiseme/kors_suur_b.jpg
http://www.hot.ee/temp2/lobiseme/kors_juurik_b.jpg

Taim ise on praegu ~30cm pikk (täiskasvanud taim on ilmselt pikem); lehed ei ole lapikud, vaid muutuvad keskkoha poole paksemaks. Tundub üsna kiiresti kasvavat ja ajab rohkesti võsusid. Tegemist on ilmselt jälle miski vett taluva maismaataimega - lehed on üsna jäigad, tugevad ja kaetud suhteliselt paksu kestaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 06:51 
Akvarist

äkki Vallisneria americana

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 07:15 
Akvarist

arvan samuti, et tegemist on mingi Vallisneria liigiga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 08:21 
Akvarist

Kohe päris kindlasti ei ole tegemist Vallisneriaga. Neid on küll väga palju erinevaid liike ning kasvab neid nii ameerikas , aasias , aafrikas kui ka austraalias kuid mitte iialgi ei saaks lehed olla nii tugevad. Minu arust sarnaneb ta siiski maismaa taimele mis mingi aeg vee all vastu peab (võib olla külvan asjata paanikat )Kõige lihtsam tuvastada oleks: küsida poest kust ostsid. Kui nad hakkavad mingid häma ajama ,et täpselt ei tea jne. siis on kindel ,et tegu on maismaa taimega. Vaatasin veelkord seda pilti ja mul on tunne ,et ma olen seda isegi näinud seal ja koos nimega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 09:55 
Guru

Ei vallisneeria see ei ole, samuti ei ole see Ophiopogon japonicus. Üsna kindlalt on tegu miski rohket vett taluva maismaataimega. Poes küsisin nime, aga see oli mul juba poole minuti pärast meelest läinud :( Eks ma katsun sealt läbi minna ja uuesti küsida.
Rekaamiks öeldi esimese asjana, et sobib hirmus hästi kuldkaladega ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 10:36 
Akvarist

Tõenäoliselt on tegemist kuskilt aasiast pärit "rohu"-ga mis sarnaneb O.japonicusele (mitte välimuselt) ja varsti tuleb hakata mõtlema sellele kuidas teda aknalaual kasvatada. Ma olen täheldanud ,et üldse on mingi viimase aja trend toppida akvaariumisse igasugu suvalist sodi ja sinna juurde hämada ,et kuldkaladega sobib jne. Seda kõike ei maksa muidugi pahaks panna , sest alati kui ma midagi sellist näen tuleb mulle meelde umbes 15 aasta tagune aeg Moskva zoo turul kus müüdi ka suvalisi toa taimi akvaariumi taimede pähe ja kiideti hirmsasti takka ,et eriti haruldane ja kallis (Hind sõltus atraktiivsusest) ja kindlasti oli neid palju kes õnge läksid.
Aknalaud ei ole üldse paha idee - ise tahaks Echinodoruse sinna prooviks panna ja praegu nuputangi kuidas luua piisavalt soiseid tingimusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 11:23 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Sain paar kuud tagasi ka Tartu tänavalt selle taime, küsisin ka nime: Acorus gramineus. Internetist otsitud andmete põhjal on see tõepoolest poolenisti kuivamaa taim, tahaks paremini ehk pooles pikkuses vees kasvatamist. Minul ta eriti kasvada ei taha, on siiamaani ühesugusena püsinud. Samas teised taimed küll kasvavad.
Mul on ka üks taim, mille määramisel abi paluksin:
http://www.hot.ee/akvaristik/tundmatu.JPG
see punaste lehtedega, tunneb keegi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 11:26 
Guru

Seda pagana Ophiopogonit ma juba üritasin juured vees-lehed väljas meetodil kasvatada. Pool aastat susserdasin ja kui lõpuks mulda riskisin panna siis viskas nädalaga vedru välja.
Ma kardan, et paljudele "ka õhus kasvavatele" taimedele jääb meie eluruumide niiskusesisaldus liiga väheseks. Mul on endal lahtised akvaariumid ja reeglina närbuvad veest väljaulatuvad lehed mõne päevaga ära. Kaasa arvatud ka Echinodorus bleheri ja Ceratopteris cornuta. See viimane lehtib näiteks Hardi kaanega akvaariumis väga edukalt ka veepinna kohal.

Pistan siia juurde ühe pildi taimest mille kohta ma küll ei oleks uskunud, et see väljapool vett kasvab. Kes ära arvab mis taimega tegu on see saab kohustuslikus korras kingiks viiskümmend gupit ;) ;)

http://www.hot.ee/temp2/lobiseme/rf2spag.jpg

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 11:39 
Guru

Oh, ole sa tänatud Kongo.

Kui su see tundmatu taim oleks roheliste lehtedega, siis ma arvaks, et tegu on Hygrophila polyspermaga. Äkki sellel on ka mingi punaseleheline variant olemas? oot ma vaata tropicasse...
hm, on küll. kuid üsna sarnased on seal veel mõned taimed. äkki keegi kes täpselt teab ütleb mis see täpselt on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 12, 2004 11:51 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Eelmine omanik pakkus, et see on H. polysperma 'Rosanerwiq'. Samas mulle tundub ta H.p.-st liiga erinevana, suurem ja jämedam. Ma ise arvasin vahepeal, et on Ludwigia inclanata, kuid kindel ka ei ole. Ludwigia inclanatal näiteks ei ole kõik lehed varrel paaris, minu taimel on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 13, 2004 12:05 
Akvarist

Acorus gramineus on mitme aastane taim mis on pärit ida aasiast (Jaapan)
Kasvult aeglane ,vähenõudlik kuid armastab valgust , sobib rohkem jahedaveelisse keskonda 18-23C . Enamlevinud liik akvaariumites on var.pussillus millel on omakorda palju värvilisi vorme valge roheliste või kollakas roheliste triipudega. Värvilised vormid kannatavad ka kõrgemaid temperatuure . Sellegipoolest ei küündi taime eluiga akvaariumis mitte üle poole aasta kuna tegemist on siiski mitte vee taimega . Soovitatakse aia tiiki ja on võimeline isegi üle talve elama juhul kui on kinni kaetud ( vaevalt ,et meie kliimas)
See taim mis on pildil on aga Alternanthera reineckii millel on väga palju eri sorte ja ma ei ole kindel kuid see mis on pildil on vist "Rotblättrig"
Tegemist siis Lõuna -Ameerika sootaimega mis armastab väga pehmet ja happelist vett eriti oluline on just pH ja intensiivne valgustatus . Samuti on oluline piisav toitainete hulk vees . Ühesõnaga nõudlik taim mis ei sobi algajatele kuigi õigetes tingimustes kasvab väga kiiresti ja on väga dekoratiivne. Veel võib kohata "rotblättrig"ut vanemates allikates Alternanthera sessilis nime all

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 13, 2004 12:51 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan sten, ka Alternanthera reineckii-ks seda taime vahepeal pidasin, kuid tropicas toodud variandid erinesid lehtede värvide poolest, jäin kahtlema. Paari nädalat tagasi hakkasid noored lehed krussi keerama, arvan et see on toitainete puudusest. Lisasin see nädal ka makroelemente (K, NO3), tundub, et lehed lähevad sirgemaks.

Viimati muutis Kongo, Pühapäev Juun 13, 2004 02:23, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 13, 2004 12:56 
Akvarist

Ma teeks oma pakkumise 50 nele gupile - see on Riccia fluitans.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 13, 2004 10:48 
Administraator
Kasutaja avatar

kongo, see taim peaks olema Ludwigia Glandulosa. igavene kapriisne tegelane...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 13, 2004 11:28 
Akvarist

Ei usu , et on Ludwigia glandulosa kuna tal on lehed järjekorras , pildil oleval taimel aga on paaris nii ,et siiski Alternanthera reineckii

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver