foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mis taimi?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 02:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

otsustasin siiski oma kuldkaladega peale microsorumi ka muid taimi katsetada.

Mida soovitaksite - pigem selline vähenõudlikum taim.
Mu kruus pole nii peenike( pigem cm kanti jääv 6 mm-1 cm), millised taimed lepiksid suuremate kivikestega, kas on mingeid taimi, mida saaks näiteks kivikeste külge kinnitada(nagu microsorumit).
Või näiteks veepinnal ulpivad taimed?
Eks ma uurin seda tropica lehekülge ka.
Aa ja kui kellelgi oleks midagi sobivat taime äkki pakkuda või müüa Tartus, siis oleksin huvitet!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 03:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii vaatasin natuke tropica lehte ja huvi pakkusid sellised taimed -
vesicularia dubyana - tundus armas eriti kui ma lugesin seda muru teemat
hemianthus callitrichoides

anubias barteri var.nana 'petite' - seda ka kinnitatakse niidiga kändude külge

vallisneria spiralis 'Tiger' - et huvitav kuidas ta sellises suuremas kruusas hakkama saab?

teie märkused ja kommentaarid oleksid teretulnud ja samuti kui kellelgi on mõnda taime (Tartus) siis anna teada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 03:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tugev taim mis vajab vähest valgust on Anubias - usun et ka sellest kuldkala jagu ei saa. Paraku on ka Anubias aeglase kasvuga ning küllaltki kallis taim, seda üldjuhul niisama keegi ei jaga. Teda ei pea tingimata kinnitama kännu külge, kuid risoomi ei tohi matta pinnase alla. Anubiasel on mitmeid alaliike, var nana on üks pisemaid.
Vallisneria on umbrohi, seda ilmselt saad niisama kuid sellest käib ilmselt ka kuldkala jõud üle. Proovida võid sellegipoolest.
Update: väidetavalt ka Java Fern, Aponogeton ja Cryptocoryne peavad vastu. Ise proovinud pole, ehk kogenud kuldkalasõbrad kommenteerivad.

Viimati muutis Rein, Kolmapäev Juun 09, 2004 03:24, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 03:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

ega ma niisama ei taha võin ka osta (lihtsalt Tartu poodides ei ole niipalju erinevaid sorte valida ja needki nii räbalad) aaa ja Java fern ongi see microsorum lad. keeles(mis mul on)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 06:34 
Akvarist

Vast jah, microsorum ja anubias. Ei tea, kuidas echinodorus bleheriga lood on - kah suhteliselt kõva, kui võrrelda näiteks cryptocoryne taimedega. Samas nii jäme kruus juurtega taimedele eriti ei sobi, kuid ülalmainitud taimed peaksid vist hakkama saama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 09:39 
Akvarist

Omadest kogemustest võin kinnitada , et kui kuldkaladel juba kord isu tekib taimede järgi siis ei heiduta neid mitte miski , loosi läheb absoluutselt kõik mis ette jääb , isegi Ophipogon japonicus ei saa armu. Samas tundub ,et taimed on neil mokka mööda eriti just noortena - aja jooksul nad kas tüdinevad või muutub nende toiduratsioonis vajadus taimse toidu järele. Igatahes nii Cryptocoryne , Vallisneria , Echinodorus kui ka Anubias (eriti noored lehed) näksitakse kõik ära. Võib üritada anda Tetra Phylli ja põhjakatele mõeldud tablette mis sisaldab spirulinat kuid kas see aitab ei ole kindel. Hetkel olen sunnitud hooldama üht paari aastast kuldkala kes on täiesti ükskõikne eelpool mainitud taimede suhtes.
Kunagi (siis kui ta kingiti) sõi ta kõiki neid taimi kahe suu poolega.
Taimede valikul tuleks eelistada siiski tugevalehelisemaid taimi st. mitte iga Echinodorus või Crypt. ei kõlba ja näiteks Aponogetonitest kõlbaks minu arust ainult heal juhul mõni liik mida nagunii kuskilt ei saa ja kui ka saab siis maksab nii palju ,et targem oleks teda mitte koos kuldkaladega vegeteerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 10:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
sten kirjutas:
Taimede valikul tuleks eelistada siiski tugevalehelisemaid taimi st. mitte iga Echinodorus või Crypt. ei kõlba

Ma ise kah imestasin seda lugedes, aga kuna info pärines ühest kuldkaladele pühendunud saidist siis mõtlesin siis et küllap Cryptocoryned lihtsalt ei maitse kuldkaladele. Steni jutt on kindlasti pädevam kuna tal kuldkaladega kogemusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Samas on variant panna akvasse nii palju taimi, et kuldkalad lihtsalt puht füüsiliselt ei jõua neid ää süüa .... Esialgu üritavad nad söömisest ülejäänud taimi lihtsalt ää hekseldada (ei tohi ju ometigi nende akvas miskit tervet taime olla) ... aga kui akvaristil visadust ja järjepidavust küllaga .. siis äkki pikapeale loobuvad ... :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 11:01 
Akvarist

Ei ole mõtet üle pingutada , kaotajaks jääd ikkagi sina kuna kast seab sulle esiteks füüsilised piirid ja teiseks kuldkalal pole kiiret kuhugi vaikselt kuid järjekindlalt muudkui ujub ja hekseldab ning ega ta siis kõike ära söö - võtab kuskilt keskelt väikse tüki ja ülejäänd jääb pinnale ulpima ja ei maksa loota ,et ta järgmine päev sama tükki edasi järaks. Point on selles ,et võiks olla tugevmad lehed millest nii lihtsalt jagu ei saa või siis nii kiire kasv ,et taim jõuaks selle ajaga kui kala ühest lehest jagu saab kaks uut lehte välja ajada.
Mis puudutab Crypte siis neid on nii palju liike mida võiks soovitada ja samas niipalju liike mida mingil juhul ei paneks kuldkaladega kokku ,et mõttetu on mingeid nimekirju koostama hakata. Sama kehtib ka Echinodoruste puhul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2004 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah tänud eks ma omaette mõtlesin,et kasvataks taimi :D , et plaanis suur akvaarium oma kasvavatele võsukestele hankida - ma lihtsameelselt mõtlesin, et siis hea panna suurde akvaariumisee oma kasvatatud taimi - ...
Aga nagu aru saada on neil siis(kuldkaladel st.) mingi vajadus nende taimede järgi. Ma lugesin kuskilt kuldkala spets saidilt, et kaladele võib anda ka mingit rohelist juurikat , vist oli tsukkini ja ma ei mäleta aga seal oli nimekiri rohelistest juurviljadest, mida neile anda - või siis nad vitsutavad taimi lihtsalt igavusest, et siis neile meeldib 'rohida'??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2004 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui nälg majas ... sis söövad heina ja lilli küll ...
Aga kui kõht täis, siis lihtsalt hekseldavad ja loobivad tükid mööda akvat laiali .... Igal juhul ei saa nendega korralikku taimekat teha ...
Ju siis nende arvates niimoodi ägedam ...

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver