foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Taimede istutamine
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 09, 2003 10:06 
Akvarist

Ma hiljuti ostsin kaks suurt taime, mis olid mingisse "vatti" (ega see vatt pole, nimi ei tule meelde, filtrites on analoogne) pandud ja metallist traadiga ümber keeratud ("vatt" oli, mitte taim), praegu panin kogu kupatusega sisse, tegin ma ikka õigest, sest raamatud räägivad üksteisel vastu. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 24, 2003 10:32 
Administraator
Kasutaja avatar

Minul ntx ei kipu ilma raskuseta taimed üldse põhjas püsima.
Vähid künnavad üles

Üles
 Teema pealkiri: Taimed.
PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2003 09:48 
Akvarist

Tegelikult peaks selle kivivilla juurte ümbert ära võtma ja ennem istutamist juurte alumisi otsi veidi lühemaks lõikama, see soodustab külgjuurte arenemist. Aga midagi pole vist katki ka, kui sa seda kohe ei teinud.
Mul on endal hästi madal akvaarium ja sellepärast ei saa paksemat pinnasekihti põhja panna(vee jaoks jääks siis vähe ruumi), selleks, et taimed kasvada saaksid, istutan nad karpide sisse ja kuhjan kruusa ümber karbi, et see välja paistma ei jääks. Karbi sees on jämedateraline liiv, selles kasvavad taimed hästi. Selline istutusviis meeldib mulle veel selle poolest, et kui sifooniga põhjast kruusa vahelt prahti imeda, siis taimede juured viga ei saa. Karpideks kasutan läbipaistvaid kandilisi vatipulkade karpe, need on enam-vähem sobiva kõrgusega. Samuti on hea taime akvaariumist välja tõsta, kui juhuslikult vaja peaks olema.
See idee pole sugugi minu oma, vaid internetist leitud. Seal olid küll loomulikult spetsiaalsed karbid, millel oli väetise jaoks isegi lohuke põhjas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2003 12:24 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Siiski peaks selle kivivilla eemaldama...
ei oska hetkel ühtegi näidustust leida, miks seda mitte teha...
taime juurestik peab siiski saaba vabalt areneda ja toitaineid hankida...
samuti on see vajalik taime arenguks ja paljunemiseks (risoomide kaudu)
villa sees jääb taim harilikult kängu ja vindub seal niisama - kuni mõnel juhul juured ära mädanevad ja taim hukkub...
ise olen ostnud enamasti www.tropica.dk potis müüdavaid taimi
ja kunagi alguses sai proovitud koos villaga istutada - peeale villa eemaldamist olid tulemused märgatavad
eriti suur vahe ilmnes Hydrocotyle verticillata ja Lilaeopsis brasiliensis puhul

edu
tiff
www.hot.e/salakalakas

Üles
 Teema pealkiri: taimede istutamine
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2003 04:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Samas, kui ostad Cryptocorynesid, siis nendel soovitatakse sageli vill ümber jätta - nood taimed nimelt põevad ümberistutamist eriti rängalt (sageli pillavad uude keskkonda sattunult kõik oma vanad lehed maha enne, kui uusi ajama hakkavad).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 02:38 
Akvarist

Tsiteeri:
Samas, kui ostad Cryptocorynesid, siis nendel soovitatakse sageli vill ümber jätta - nood taimed nimelt põevad ümberistutamist eriti rängalt (sageli pillavad uude keskkonda sattunult kõik oma vanad lehed maha enne, kui uusi ajama hakkavad).

Sain omale ka samad taimed. Ja mina mõtlesin, miks neil lehed nii longus on. Ei ole väetisetablette ka alla neile pannud. On üldse mõtet või peab ainult ootama, kuni nad jälle elama hakkavad korralikult?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 03:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuna sul seal vees praegu mittemidagi ei ole (paranda mind, kui ma eksin, sul oli vist suht uus akvaarium?), siis väetamisest oleks abi küll. Enamlevinud poeväätised pakuvad küll kahjuks ainult mikroühendeid, olles fosfaadi ja nitraadivabad. N'i võiks eraldi doseerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 07:20 
Akvarist

Tegelt olen muudele taimedele 4 tabletti kokku alla pannud aga võib 0,5tk mõlemale siis juurde lisada. Proovin ära. Õnneks pole mul suurt rohevetikate sadu ka üle käinud veel, ainult ühel taimel on neid ühe võrse peal nähtavalt. Enne proovin väetamisega nati koonerdada kui üle pingutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 09, 2004 01:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas keegi teab, kui kiiresti värskeltistutatud taim juurdub? Kui lehed juba kasvavad, on juured juba korralikult mullas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 09, 2004 02:10 
Administraator
Kasutaja avatar

enamasti on ikka nii et kõigepealt ajab juured mulda ja siis hakkab kasvama ja uusi lehti loopima

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 10, 2004 09:20 
Akvarist

Mina võtaks selle vati küll ära. Kalad ka nokivad kõike ja võib juhtuda, et saavad sellegi kätte. Ei usu, et see neile hea on. Ja muidugi taime seisukohast, tahab ta ju ikka juuri laiali ajada. Selle villa sees pole see aga võimalik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 10, 2004 01:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Muidugi vôta ära. Aga mis kalad sul on? Kas môni neist sul juurduvaid taimi üles ei kisu? See on ainus oht, mis värskeltistutatud taimedega seondub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 10, 2004 04:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

See vatt oleks parem eemaldada.
Ostsin Hygrophila corymbosa "Siamensis 53 B" potis.Päris kõike vatti kätte ei saanud,sest kartsin taime juuri vigastada ja nii jäigi osa vatti juurte vahele.Kuu-kaks kasvas taim ilusti,siis hakkas kiratsema,ei aidanud ka väetisetabletid.Võtsin taime ülesse ja selgus,et see osa kuhu jäi vatti,olid juured läinud mustaks ning sealt tuli väga-väga paha lõhna.
Puhastasin juured voolava vee all puhtaks,istutasin tagasi,panin tableti juurte alla ja tänaseks on taimel jälle eluvaim sees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 04:24 
Akvarist

caty kirjutas:
Mina võtaks selle vati küll ära. Kalad ka nokivad kõike ja võib juhtuda, et saavad sellegi kätte. Ei usu, et see neile hea on. Ja muidugi taime seisukohast, tahab ta ju ikka juuri laiali ajada. Selle villa sees pole see aga võimalik.

pole vaja muretseda :lol: see on juba ammu võetud (Kuskil viimase sügise jooksul), asi oli ka selles, et ma ei saanud seda algul lahti...

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver