foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 23, 2007 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

....aga...paninakvaariumipõhjadekoratiivliiva...Igatahes.....kõigepealt ma muidugi sõelusin kogu oma uhked kogused, mis novaluxist ostsin, teesõelaga jooksva vee all läbi. Kõik mis sõelale jäi, läks kasutusele, ülejäänud lokaalsesse kanalisatsiooni. Küpsetuspaberiga küpsetasin teda 250 kraadi juures ahjus pea 1,5 h.-unustasin noh. Kogu nende protsetuuride lõppedes siis tegin avastuse. Veega see liiv ära ei sulanud, ahjus ülesse ei sulanud-toppisin akvaariumisse. Nüüd siis ootan....mis saama hakkab :shock: Panin taimed ka tagasi, kas lähvad kasvama...eks paista...kalad alles endiselt eksiilis...ja peavad seal veel pikalt istuma. Aga-on keegi veel sedasi põhjaga eksperimenteerinud??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 24, 2007 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii....esimene tulemus siis näha minu õppe-katse-meetodist.....töölt tulles vaatan, et vesi täiesti hägune....nagu keefiriklaasi oleks loputatud....selline valkjas....eks proovin siis seda -30% veevahetust...kaeb, mis saab.....mõne päevapärast uus vahetus....aga üritan teid toimuvaga ikka lainepeal hoida...et siis järgmistel ullikestest katsetajatel midagi lugeda oleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 24, 2007 11:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei tea küll, millest too dekoratiivsubstants koosneb aga kui ta on liiv, pole just palju muret. Liiv on peenike ollus ja mõistagi tekitab hägu. Eks filter saab natca vatti ja ülejääk sadeneb põhja.
Ei saa hästi aru, miks pidid tõenäoliselt toimiva, toitaineid täis senise põhja välja viskama. See tähendab ju akvale täielikku "resetti". Haigused jms. oleks veel mõistetav põhjus aga...

PS. Liiv on räni, seega ei ole koduseid vahendei kasutades sulamist karta... Välk tekitab nn. fulguriite aga välguga sa ju ei proovinud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 25, 2007 12:49 
Administraator
Kasutaja avatar

kuidagi inetu jutt ja rumal katse...

... oleks võinud alustuseks natuke mõtleda asjade üle

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 25, 2007 07:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii...miks ma sellise katsetuse üldse ette võtsin? Suhteliselt võhik nagu ma olen, siis selleks, et akvaarium puhtaks saada. Akvaarjumi sissepoole oli tekkinud klaasile selline roheline kiht. Mis kõige jubedam-maha saada oli teda ikka suhteliselt raske. Ise mõtlesin, et see on see paljuräägitud niitvetikas, sest ka taimedel oli servades selline vetikataoline moodustis. Oma suures entusiasmis ja teadmatuses otsustasingi akva tühjaks tõsta, ja leige veega ära pesta nii seest, kui väljast. Suurest teadmatusest hakkasin ka liiva "dessifitseerima"-aga tulemus oli see, et algsest kogusest jäi alles ainult pool. Siis mõtlesingi, et vaatan-kasutan ülejäänud pooles akvas seda dekoratiivliiva. Mõeldud tehtu.Liiv pestud, küpsetatud ja akvasse sätitud. Nüüd siis vaatan, mis saab. Kui ei saa midagi, siis tuleb ikka selle naturaalse liiva juurde jääda, aga äkki saab siiski asja......vahetasin eile 30% veest. Täna hommikul on vesi olulisemalt selgemaks muutunud. Homme siis teen veel kerge veevahetuse-vaatab, mis siis saab

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 25, 2007 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et vett polegi niiväga vaja vahetada. Kerge hägu peale pinnase sissepanemist on arusaadav. Liiva poleks ka olnud vaja küpsetada (kuigi kahju ei tee). Küll aga tasub teda veega pesta seni kuni pesuvesi enam hägune ei ole. Siis on akva rutem selge.
Klaasile kasvab vetikas kindlasti ja jääbki kasvama, peab lihtsalt iga veevahetuse ajal klaasi nühkima. Švammi või krediitkaardi äärega. Viimane on eriti tõhus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 25, 2007 02:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Klaasist ja vetikatest- mina oma rohelised nurgad sain selle magnet klaasipuhastajaga edukalt puhtaks.

Katsetustest- mina panin Tiimarist ostetud valgeid kive akvaariumi. (ka eelnevalt keedetud ja pestud) kuid minu akvaariumi vesi häguseks ei läinud.
(ma ei vahetanud ka põhja välja muidugi nagu sina. Ma lihtsalt lisasin tumedale põhjale valgeid kive)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 01:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vetikad klaasi peal pole mingi probleem, küll on aga nagu juba mainiti probleem see et sisuliselt alustad akvaariumi sissetöötamist uuesti nullist. Läbipesemata liiva korral on hägu paratamatus, kuid paari-kolme päevaga tõenäoliselt settib ära. Ka filtriga saab selle vähemalt osaliselt veest välja nagu juba soovitati. Suurem probleem on kaladega nende ajutises elupaigas, loodetavasti on seal piisavalt vett.
Sinu asemel tõstaksin kalad päev peale seda hävitavat aktsiooni koos veega vanast akvast (kui see ikka läks kaladega kaasa ajutisse elupaika) tagasi akvasse, ka juhul kui seal on vees veel kergelt hägu. Edasi aga on teemasse kõik akva sissetöötamise kohta käiv, loodetavasti pole akva kohta liiga palju kalu soetatud sest sissetöötamise ajal oleks see probleemiks ja ohuks. Ammoniaagi (NH3/NH4) ,nitriti (NO2) ja nitraatide (NO3) testide abil saab kontrollida et sissetöötamise käigus asi kaladele eluohtlikuks ei muutu, kui näidud liiga kõrged siis osaline veevahetus päästab. Loodetavasti vanast akvast vesi sai kaladega kaasa, see vesi kiirendaks sissetöötamist kuna loodetavasti sisaldab kasulikke baktereid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 07:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paanikaks pole põhjust. Vesi selge nagu prillikivi... :D Kalad ikka endises vees...st. eelmises, mis akvas oli. Kui nüüd häsiti mõelda, siis ega te ei teagi, mis masti kalad mul on ja suur see akva on. Veidi infot kah siis. Akvaarium 85l. ja elanikeks 2 terneetsiat, 2 mollit, 3 gupit,3 antsu, 2 mõõksaba ja 2 guraamit. Ise siin pean endaga aru, et panen kalad pühapäeval akvaariumisse tagasi, kui veega vahepeal midagi ei juhtu. Kui tõele au anda, siis arvan ise ka, et eks ta üks mõtlematu tegu oli...aga mis tehtud, see tehtud...eks siis nüüd pean ootama ja vaatama, mis edasi saab.... :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 11:08 
Tee pilte ka sellest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 11:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Tegelikult...miks peaks peale akva (taas-)käivitamist ootama kalade sisse panekuga? Vesi on nii puhas kui olla saab, midagi kahjulikku pole saanud koguneda. Eeldan, et vee temp. on sobiv ja võimalikud õhumullid veest välja aetud.
Bakterikooslus tühjas akvas nagunii ei teki, vähemasti mitte niipea.
Kui sul on alles vana akva vett, kallaks selle ja siis kalad kohe sisse. Nagu Rein ütles, on sabadel ajutises elupaigas tõenäoliselt viletsam olla kui uues kodus.
Isegi, kui vesi ainult kraanist lastud, paneks kalad antud olukorras kohe uude purki. Vähemasti olen seni nii talitanud ja kadusid pole olnud.
Äkki mõni targem oskab seletada, kas on põhjuseid, miks nii ei peaks talitama?

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver