kenari kirjutas:
ma t6in elva jõest mingid juurikad ja ei vesi j2i sama puhtax tegin sama moodi nagu ivo
Tjah, kunagi kirjutasin kah oma sarnasest eksperimendist Pirita jõest toodud juurikaga. Lisaks puhtaksnühkimisele üritasin juurikat keeta - juurikast hakkas eralduma roppu haisu. Mina lõin peagi käega, abikaasa keetis aga seda pikemat aega ning pani siis juurika tahenema. Hommikul oli juurikas kuiv - ja haises endiselt jõledalt. Meie majas elutsevad sipelgad olid aga karjakaupa asja kallal ja urgitsesid juurikast välja mingeid valgeid ussikesi. Nii lõppes selle muidu kena väljanägemisega juurika tee mitte akvas vaid prügikastis... Peale seda olen küll valmis tooma akvasse juurikat rabast, kuid mitte jõest, järvest ega muudest sellistest veekogudest. Loomulikult ei ole iga jõest toodud juurikaga selline jama, kuid ikkagi parem väldin sellist võimalustki.
See vee värvimine on aga kõige tühisem asi, mulle meeldibki kergelt toonitud vesi.
Muide, leotamiseks on foorumis varem pakutud võimalust pista juurikas WC poti loputuskasti - vesi vahetub säästlikult ja regulaarselt. Ilus oleks siis koduseid hoiatada et nad ei ehmuks hommikul vett tõmmates.