Sain hiljuti taimi 84L akva täis ja olen hästi õnnelik, kohe kui valguse kaa saan, aga üles on kerkinud veel üks teema
Mul jääb kruusakiht 84 liitride akva taimede jaoks väikseks. Juured kipuvad paljaks jääma jms, keskmiselt on mul vist 3 cm kruusa põhjas.
Lugesin siit erinevatest postitustest kruusa ja mullapõhjast veidi aga ikkagi ei saanud selgeks, et mis mulle kõige paremini töötaks.
Ma tahaks sifoonida, aga siis peaks olema mul veel korralik kruus selle mulla peal
Kas tõesti võiks kogu minu pinnase läbimõõt olla koos kõigega 10 cm
Kunagi võtsin omal akva kruusa täiesti välja, et pesta(akva oli nii 3 kuud vana), ega pinnast palju rohkem polnud kui praegu, aga see, mis oli üpris põhjas suisa haises. Kas ehk ei sifoonind põhjalikult, aga ilmselt väga põhjas jääb see asi tihkeks ja "õhuvaeseks" või see tundub ainult mulle? Kellelgi olid mingid teod, mis kobestasid, aga minu akva jaoks läheb elukaid paljuks.
Kas nii saab kuidagi, et väestiseks on mul all õhuke kiht mulda ja peal paks kiht kruusa, mida saan rahulikult puhastada kuidagi?
Mul on mollid ja pleco, kes kakivad palju ja pelgan jätta seda lihtsalt lagunema põhja, ehkki see annaks taimedele väetist. Tundub ka, et mul on ka liiga pisike akvaarium, et sellist rahulikku "lagunemistehnikat" viljeleda.
Vett vahetan nii 20-30% nädalas, stocking level on 100%.