Mina ostsin taimeakvaariumisse komplektina põhjaks JBL Aquabasis Plus (väetatud taimepinnas), selle peale JBL Manado, mis samuti mõeldud taimeakvasse oma sobiva fraktsiooni tõttu. Spets.taimedele mõeldud pinnase puhul on see eelis, et pakenditel on kirjas, kui palju vaja erineva suurusega akvadesse. Mina selle järgi ostsingi. Taimed on rahul, mina ka. Ei mäleta, kui palju neid pakke ostsin (mul ka suurem akva). JBL Manado ainus puudus Sinu jaoks, et ta on pruun, mitte must. Nii et kui su soov on kindlasti must pinnas, siis vali mingi muu toode. Siis jälgi ainult, et jämedus oleks umbes 1-3 mm, see on taimedele parim.
Ehituspoest saab muidugi kõige soodsamalt. Sobiv on sõelutud kuivliiv, taimede jaoks on sobivaim fraktsiooniga 0,63 - 2 mm. Teravuse kohta ei tea,
http://www.akvarist.eu soovitab küll.
Põhjakihi paksus võiks jääda taimeakvas erinevatel andmetel vahemikku 5-10 cm. Minul on pinnas tahapoole tõusev, nii et ees, kus taimi eriti ei kasva, on ca 3-4 cm ja taga ca 8 cm.
Ükskõik kas ostad akvapoest või ehituspoest, pese pinnast (v.a. väetatud pinnas, mis teise pinnase alla läheb) hoolega seni, kuni pinnase loputusvesi jääb puhtaks. Mul võttis see 10-15 korda loputusvee vahetamist.