foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Milline tagataust valida.
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 01:06 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Aug 29, 2013 11:25
Postitusi: 232
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Kuna malawide akva sai paigale sätitud kogemusteta inimeste poolt, siis poole aasta jooksul ilmnesid probleemid, mida parandada on töötava akvaariumi puhul päris raske ja töömahukas.
Akvaariumikapp on igati kena, aga tagaseina ja klaasi vahe jäi liiga kitsaks :( Käsi ei mahu vahele ja tagumist klaasi on võimatu väljastpoolt puhastada. Et ka tagataust akval puudu ja vesi meil väga lubjane, siis tänu kondensvee niredele tagaklaasil jättis akvaarium nüüd juba väga räpase mulje.
Valikuid oli kaks - taustapilt akvaariumi taha või taust sisse.
Esimesel juhul tuleb akva tyhjaks teha, pilt kleepida endapoolsele klaasile ( Kas õnnestub nii kinnitada, et vett hiljem vahele ei läheks #-o ), akva ümber keerata ja olukorda kasutades suurpuhastus teha. Vana vett 50 %, uut 50%, kalakamp sisse ja akvaarium kohe käima panna.
Teisel juhul tuleb samuti akva tyhjaks teha, nühkida puhtaks musta vetikaga kaetud tagaklaas ( väljastpoolt jätaks tagaklaasi nagu on) lõigata parajaks 3D plaadid, kleepida need taustaks ( poest ostsin ühe JUWEL liimi, mis pidi kleepima ka vee all ja olema ohutu kaladele :?: ), kasida puhtaks kogu kupatus ja käiku lasta.
Sai otsustatud siiski taust sisse panna. 1,5x100x45 on seina maht ehk kaotasin akvaariumi mahust ca 7 liitrit.
Umbes 50% vana vett sai mitmesse anumasse ära panna, suurimasse läksid ka kalad. Tagantjärgi meenutades oligi kalade väljapüüdmine suurim jama :D
Siis hakkasin nühkima vetikatega kaetud tagaklaasi. Veerand tundi tööd ja tulemus ikka vääga niru. Et hingetõmbepausi ajal oli koerakamp rõõmsalt sisse vehkinud mu svammid....võtsin kasutusele oma #patenteeritud# autoklaaside jääst puhastaja. Keegi pägalik, kes seda üles ei tunnista, oli esimesel jäisel hommikul mu autost klaasikraapija sisse vehkinud, nii pidin hädaga kasutusele võtma jää kraapimiseks vana pangakaardi. Töötas!!!! Paremini kui poes müüdavad kraabitsad. Ja töötas ka akvaariumiklaasil =D> Paar minutit ja klaas oli vetikast absoluutselt puhas!
Tagaseina esialgsel sobitamisel selgus, et liimi polegi vaja. Alumine ots peene kruusa sisse, välispumba torud aitavad hoida tausta klaasi ligi ja veesurve teeb ülejäänud töö.
Akvaarium puhtaks, sisustus paika ja kalad sisse. Aega kulus ca 3 tundi. Ostsin meelega kõige odavama musta JUWELI tausta (oli ka soodustus), sest on ikkagi kahju sellest kaotatud akvaariumimahust. Kui mõtleb midagi paremat välja, siis saab edasi tegutseda. Taust on siiski ootamatult effektne =D>


Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 06:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 19, 2008 10:57
Postitusi: 712
Asukoht: Tallinn
Töö on küll juba tehtud, aga edaspidiseks teadmiseks teistele, et kile paigaldamiseks väljapoole poleks olnud vaja kalu välja püüda ja akvat tühjaks teha. Selline akvaarium on osalise veega täitsa normaalselt nihutatav.

_________________
kpl " Kalake"
Rocca al Mare Kaubanduskeskus
http://kalake.ee
Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver