Vajan praktikute abi. Akva on mul 240 l. Valgust 2x 30w ja 2 x45 w. Põlevad 8-9 h. Taimi on ka, kõrgeid ja üle poole akva ulatuse katab ära. Siis "antsudele" palju koopaid peidikuid, kände. Kalu ujub ka kahel tasandil. Olen vist liiga tubli sifoonia, sest viimasel ajal taimed väga kiirelt enam ei kasva, vaatamata sellele, et lambid on korralikult vahetatud- uued. Kuid taimed on korralikud-rohelised, lisan tropica vedelväetist. Muret teeb hoopis põhjas hõljuv jäätmete hulk, mis hõljub kui kalad sööma tulevad. Minu silmadele häiriv. Veevahetust teen 7-10 päevase intervalliga. Umbes 1/3 vee osas. . Sifoonin ka iga kord korralikult põhja. Akvas välisfilter Cristal Profi e900, mille otsikul difuuser.
Filtri svamme kontrollin 2-3 kuu tagant. Loputan akvavees, sest sodi ikka on seal. Filtris vett ei vaheta.
Kalu surnud ei ole viimase poole aasta jooksul, veenäitajad peaks korras olema.
Kas see hõljum on minu kiiks ja probleemi tegelikult pole. Või oleks mõistlik võtta akvasse torntoed, kes siis ehk siblivad selle sodi pinnasesse ja taimedel oleks lihtsam seda sealt kätte saada. Ütlen ausalt, olen proovinud vähem sifoonida, kuid minu kiiks viib ikkagi mu sifooni sinna põhja
Kas teod oleks lahendus ja kui neile väga meeldib meil ja neid palju saab, siis kuidas neid jälle kontrolli alla saada.
Tänan kaasamõtlejaid ja vastajaid.