p6lts kirjutas:
KRA kirjutas:
Ja kui tekib oht, et kivikesed vahel, siis lasen megnetil vabakäigul lennata. Nii pudenevad kõikseevõimalikud kivikesed ja taas magnet töökorras.
Oleks see siis nii lihtne. Mul on "vedanud" lausa kahe erineva substraadiga, mida magnet sõna otseses mõttes tõmbab. Teine ja praegune neist on JBL Manado.
Manado on jah selline hirmus lenduv, kui mu ants sabaga põhjaääres lehvitab siis ka lendab poolde akvaariumi laiali, sifoonimise järel on sammal ja taimed manado osakestega kaetud.
Kasutan tavalist puhast köögisvammi kareda nn karukeele küljega ning siis tavaliselt põhjani ei puhastagi, jätan akva asukatele ka midagi nokitsemiseks. Polegi tegelikult midagi nii hirmsasti kraapida olnud.
Paar korda olen ka plastikkaardiga puhastanud, et saada põhjani puhtaks.
Käe märjaks tegemise osas ei ole mingit probleemi ma usun ühelgi akvaristil - nagunii on aegajalt vaja käsitsi vees käia ja toimetada, kui just piraajasid või muid sarnaseid tüüpe akvas pole siis vist kuluks küll see floaty või miskit sellist marjaks ära.