foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 23 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2012 08:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: soovitan kah plastik kaarti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2012 09:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Oli mul kunagi alguses paar-kolm aastat tagasi (umbes) mingi varrega asi, kus žilett otsas. Kippus laiali lagunema see asjandus. Tolgutu ja mõttetu vidin. Lisaks läks veel rooste ka.

Aga kellel suuuuuur akva, siis parim klaasipuhastaja on Pleco! Minu 900-liitrise tagumine klaas, kuhu mu käsi ei iialgi ulata, on briljantselt puhtaks lakutud! Rääkimata muudest kividest ja kändudest. Niisugust luksust küll kahjuks igaüks endale lubada ei saa.

Mulle jääb tiba arusaamatuks, kuidas tekivad kivikesed ujuvmageti vahele. Olen mitmeid kordi lugenud sellest. Mina pole siiani suutnud ujuvmagneti vahele kivikesi hankida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2012 09:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
KRA kirjutas:
Mulle jääb tiba arusaamatuks, kuidas tekivad kivikesed ujuvmageti vahele. Olen mitmeid kordi lugenud sellest. Mina pole siiani suutnud ujuvmagneti vahele kivikesi hankida.

Ju Sa pole siis proovinud ujuvmagnetiga eemaldada vetikat klaasilt otse kruusapinnase ääres.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2012 09:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
KRA kirjutas:

Ju Sa pole siis proovinud ujuvmagnetiga eemaldada vetikat klaasilt otse kruusapinnase ääres.

Olen ikka, aga sujuvalt ja tundega (feelinguga). Kui rahulikult puhastada, nii et magnet klaasist ei eemaldu, siis ei satu ka kivikesi vahele. Ja kui tekib oht, et kivikesed vahel, siis lasen megnetil vabakäigul lennata. Nii pudenevad kõikseevõimalikud kivikesed ja taas magnet töökorras.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2012 10:38 
Moderator
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Ja kui tekib oht, et kivikesed vahel, siis lasen megnetil vabakäigul lennata. Nii pudenevad kõikseevõimalikud kivikesed ja taas magnet töökorras.

Oleks see siis nii lihtne. Mul on "vedanud" lausa kahe erineva substraadiga, mida magnet sõna otseses mõttes tõmbab. Teine ja praegune neist on JBL Manado.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2012 11:02 
Moderator
Kasutaja avatar

No mul on ainult (kivi)kruus. Ja see ikka teadupoolest pudeneb allapoole. Veidi kannatust - ja magnetpuhasti ongi kasutuskõlbulik. Manado kohta mul kogemused puuduvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 12, 2012 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

p6lts kirjutas:
KRA kirjutas:
Ja kui tekib oht, et kivikesed vahel, siis lasen megnetil vabakäigul lennata. Nii pudenevad kõikseevõimalikud kivikesed ja taas magnet töökorras.

Oleks see siis nii lihtne. Mul on "vedanud" lausa kahe erineva substraadiga, mida magnet sõna otseses mõttes tõmbab. Teine ja praegune neist on JBL Manado.

Manado on jah selline hirmus lenduv, kui mu ants sabaga põhjaääres lehvitab siis ka lendab poolde akvaariumi laiali, sifoonimise järel on sammal ja taimed manado osakestega kaetud.

Kasutan tavalist puhast köögisvammi kareda nn karukeele küljega ning siis tavaliselt põhjani ei puhastagi, jätan akva asukatele ka midagi nokitsemiseks. Polegi tegelikult midagi nii hirmsasti kraapida olnud.
Paar korda olen ka plastikkaardiga puhastanud, et saada põhjani puhtaks.

Käe märjaks tegemise osas ei ole mingit probleemi ma usun ühelgi akvaristil - nagunii on aegajalt vaja käsitsi vees käia ja toimetada, kui just piraajasid või muid sarnaseid tüüpe akvas pole siis vist kuluks küll see floaty või miskit sellist marjaks ära.

35L start 7.12.11 | suurem uuendus 11.11.12 | Ancistrus, 4 Neon Tetrat(Paracheirodon innesi), Krevetid (Neocaridina Heteropoda var.red) ei tea kui mitu :), 2 Neritina snail(sp zebra, onion), paras ports taimi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 12, 2012 02:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
crissux kirjutas:
Käe märjaks tegemise osas ei ole mingit probleemi ma usun ühelgi akvaristil - nagunii on aegajalt vaja käsitsi vees käia ja toimetada, kui just piraajasid või muid sarnaseid tüüpe akvas pole siis vist kuluks küll see floaty või miskit sellist marjaks ära.

Selleks pole piraajasid vajagi, ka agressiivsemad ahvenad suudavad käe veriseks hammustada.

Üles
 [ 23 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver