foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: JBL Manado
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 07:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tekkis selline küsimus JBL Manado kohta- kas see sisaldab toitaineid?
Kalakese kodulehel on kirjas Toitaineterikas põhjapinnas,.... samas originaal teks ei ütle midagi et see sisaldaks toitaineid.
Samuti on seda viimast räägitud mitmes foorumis http://www.google.ee/search?aq=f&gcx=c&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=JBL+Manado

Niisiis mida teie arvate? :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 08:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kalake võiks avaldada kust nad sellise info on saanud, üldiselt räägitakse siiski et Manado ise ei sisalda toitaineid, vaid toimib nagu akumulaator - kui vees on toitaineid rikkalikult, siis seob neid; kui vees on toitaineid napilt, siis vabastab. Ja kui näiteks Seachem Flourite kohta pole ma veel näinud ainsatki negatiivset postitust, siis Manadoga on nii- ja naasuguseid väiteid. Räägitakse et tõstab GH-d ja jms., krevetiakvaariumite kontekstis on üsna negatiivses võtmes postitusi Manado kohta. Vt. ntx http://www.aquascapingworld.com/forum/s ... views.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 09:31 
Moderator
Kasutaja avatar

See peaks olema põletatud savi ja vähemalt uuena midagi eriti ei sisalda.
Mingit GH tõusu mina küll täheldanud ei ole ja krevetid sigivad mul sumbas samuti. Võibolla, kui akvaariumis Manadot ei oleks, siis sigiks veel paremini.
Kaks omadust, millega enne ostmist võiks arvestada. Manado on üsna kerge. Väiksemate juurtega taimi võib olla tüütu juba töötavasse akvaariumisse istutada ja kahvaga põhja lähedal vehkides võib ka päris sügava augu tekitada.
Teiseks jääb manado üsna hästi magneti külge. Kui on mitteujuv klaasipuhastusmaget ja see põhja kukub, siis tuleb see enne klaasile tagasi panemist korralikult puhtaks saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

p6lts kirjutas:
Mingit GH tõusu mina küll täheldanud ei ole ja krevetid sigivad mul sumbas samuti. Võibolla, kui akvaariumis Manadot ei oleks, siis sigiks veel paremini.

Tõtt öelda tunduski kahtlane see väide GH kohta, aga kuna nii mitmes kohas seda kindlalt väideti, pidasin paremaks ära mainida. Aga ilmselt siis mull.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 05, 2011 10:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kuna ta nii kerge on siis, kas sellele võib asetada ka kihi akvaariumi kruusa?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on see Manado ilusti endal praegu kruusa all ainuke asi, et kui taimi välja sikutan siis tuleb ta juurtega kaasa

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 09, 2011 06:49 
Akvarist

Kuna ta on kergem, siis sügavama sifoonimisega, taimede istutamise jm. sellise käigus tükib ta ikkagi segunema ja jääb kruusa peale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2012 03:36 
Akvarist

Sain seda oma akvasse, GH hüppas ülesse(kraanivesi ja teine akva 17) siin nätab 26. Akvaarium uue kruusaga on püsti 3-4 nädalat, kõik 5 Red Cherry, mida sinna prooviks olen pannud, said surma paari päevaga

Üles
 Teema pealkiri: Manado kogemus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 09:57 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Enda ca 2 nädalat tagasi töötavas akvaariumis pandud põhjaks JBL Aquabase ja peale Manado.
Taimed ja kalad tunnevad ennast selle põhjaga palju paremini kui eelmise kruusaga.

Tõeliseks peavaluks Manado puhul on aga suur Pleco. Ta suudab oma kiirete ja jõuliste liigutustega ning nihverdamisega ühes kohas tõelisi Manado mägesid enda ümber tekitada. Tundub, et tal meeldib seda teha :)
Pean tihi üleskistud taimi tagasi istutama või madalamaid taimesid Manado mägede alt välja kaevama. Sellise tegevusga on ta mitmest nurgast juba JBL Aquabase põhjast välja lennutanud :?
Ainuke variant on lisada veel Manadot, et ta ei suudaks aluspõhjani välja tuhnida kuna Manado variseks ise lohku tagasi.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Manado kogemus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 10:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Marxx kirjutas:
Ainuke variant on lisada veel Manadot, et ta ei suudaks aluspõhjani välja tuhnida kuna Manado variseks ise lohku tagasi.

Võib-olla oleks variandiks ka kiht midagi raskemat peale panna, mingi kruus ntx 2-3 cm. Muidugi kui see kõik seguneb, pole ka vist hea...

Üles
 Teema pealkiri: Manado
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 10:23 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, kõik mis Manadost raskem seguneb ja vajub allapoole.

Muide põhja jätsin ma ca 1cm vana kruus mille segasin Aqubase-ga.

Üles
 Teema pealkiri: Manado praktikas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

35L akva käivitamiseks 4 kuud tagasi sai soovitust mööda põhjamaterjaliks ostetud JBL Manado kuhu taimede hea äraelamise peale mõeldes lisatud ka poes soovitatud JBL Florapol (pildil näha, mis ained koostises peaks olema), kuna see Manado ise ei sisalda mingeid toitaineid, miski ei pakend ega kodulehe info sellele ka ei viita.

Osa põhjamaterjali sai siis segatud Florapoliga ja laotatud laiali ning kaetud ülejäänud Manadoga. Materjali on liiga vähe arvatavasti nii ca 3-4 cm paksuselt, kohati pisut rohkem.
Pakendi pealt nüüd uurisin, et kui ainult Manado siis paksuseks passiks 5-8 cm ja koos AquaBasis-ega samuti 5-8 ja viimane siis põhjas Manado all nii 2-4 cm kiht joonistatud.

Nuputan just parasjagu, mis selle põhjaga teha. Lendab hirmus kergesti, taimed mis pole välja surnud, just lendu ei tõuse, aga harjasnina tuustib põhja mööda nii ringi, et see lisasubstraat mis sai põhja pandud, on sageli pinnase alt nähtaval ja annab vette halli hägu :cry:

Sifoonida ei kannata, tuleb robinal koos muu sodiga kaasa. Peab vist põhja madaltiheda haljastusega katma, et see kraam ei lenduks.
:roll:

35L start 7.12.11 | suurem uuendus 11.11.12 | Ancistrus, 4 Neon Tetrat(Paracheirodon innesi), Krevetid (Neocaridina Heteropoda var.red) ei tea kui mitu :), 2 Neritina snail(sp zebra, onion), paras ports taimi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 07:48 
Akvarist

Kõige loetu põhjal võib öelda et ´´ei tasu torkida´´. Müügiartikkel. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 08:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuna teema algataja siis võtaks kah sõna :)
Mul akva siis üle poole aasta sellega põhjaga olnud.
all siis manado ja peal pruun kiviklibu.
valisin selle kiviklibu just värvi tooni pärast sest eeldasin segunemist ja kuna mõlemad ühte värvi siis ei ole probleemi ;)

vahepeal sai kogu pinnas välja võetud ja tagasi pandud
arvasin, et nüüd läheb asi väga segamini aga üllatavalt tõuseb see kiviklibu ikka peale, mõneskohas on nati mamado terasi näha aga ikka peamiselt kiviklibu on peal.
Võibolla on see sellepärast, et mu manado sai piisavalt vees liguneda seega oli raskem? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2012 09:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

jaantat kirjutas:
kuna teema algataja siis võtaks kah sõna :)
Mul akva siis üle poole aasta sellega põhjaga olnud.
all siis manado ja peal pruun kiviklibu.

Milline kiviklibu, kas looduslik või siis mingi akvaristika kauplusest pärit? Jämedam siis kui Manado ma oletan?

35L start 7.12.11 | suurem uuendus 11.11.12 | Ancistrus, 4 Neon Tetrat(Paracheirodon innesi), Krevetid (Neocaridina Heteropoda var.red) ei tea kui mitu :), 2 Neritina snail(sp zebra, onion), paras ports taimi

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver