Kui suur su akva on et rasked kivikamakad sisse mahuvad ? Tegelikult mitte ainult võiks vaid lausa peaks suuremate kivide alla midagi panema. Ma arvan et kriitiline tegur ei ole kivide juures nende raskuse jaotumine, vaid see et kivi kogemata liigutades klaasile viga ei teeks. Raskuse jaotamise pead vaatama akvaariumi aluskapi tegemisel ja paikka seadmisel. Samuti kui on sile klaas põhi ilma raamita siis pead ka kapi ja klaasi vahele panema mati, mis tagab akva parema paigaldumise kapile ja peenem ebaühtlus ei tee siis akvaariumile kurja.
Mul on igas akvas klaasi peal ja pinnase all (isegi savi all) see valge matt mida põrandale laminaadi ja parketi alla pannakse, ehki mul ei ole väga suuri kive on see siiski hea, sest songerdamist ikka on ja nii ei kriibi kivi klaasi.
Suuremate kivide paigaldamisel tasuks mõelda ka nende sidumisele akva silikooniga, et need ka kogemata liikuma ei pääseks. Samuti võib kaitset vajada ka kivide taga olev klaas. Kui toetad kivi vastu tagumist klaasi sis vast tasuks panna kivi ja klaasi vahele akva silikooni täpp kasvõi
Ma ei seosta mis see sinine on millele viitad, kuid olen näinud siniseid vahtplasti matte akvadesse pandavat, neid peaks saama ka lõigata, millega saab suuremates akvades teha vormida erinevaid pinnavorme kruusa alla. Paksus ilmselt sõltub su kivide paigutusest.... Selle eesmärk on pigem kaitsta klaasi kivi eest, mitte jaotada raskust. _________________ 125L vett ja väike troopika.
|