foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 28, 2004 10:12 
Akvarist

Liitunud: Reede Veebr 06, 2004 07:38
Postitusi: 33
Asukoht: Keila
:?: Praegu pean kahte (koledat raudraamiga)veneaegset akvaariumi.Ühes suured kalad,teises väikesed.Tingimused(temp.jne) muidu neil ühesugused.Nüüd plaan minna tuua Lätist ilus moodne suur akvaarium.
Mis te targad mehed siin foorumis arvate mu plaanist teha uude akvasse pleksiklaasist (puuriks pisikesed augud sisse) vahesein.Ühelepoole paneks suured kalad,teisele poole väikesed.Filtri jätaks suuremate poole.Mõtlesin siin,kas seina peaks kinnitama läbipaistva akva silikooniga.Algul otsisin poest sellist klaasi liistu,millel puhvetikapi klaasuksed käivad.Et kui enam seina tulevikus ei taha,siis tõmban nagu sahtlist välja.Poes üteldi,et neid liiste enam ei müüda.Kas kellegil on midagi taolist?Kas üldse sellist vaheseina teha(mõtelda) või on kole?Või osta sellisel juhul see tahkudega akva(esimesed nurgad maas).Siis algaks eesvaate sein nurga kohast ja ei paistaks üldse välja.Samas oleks toas kahe kasti asemel üks suur.Kokku ei saa kalu lasta,panevad väiksed nahka.Või tuleb ikka kahte akvat pidada?
Ootan arvamusi!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 29, 2004 11:48 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Sept 14, 2004 08:03
Postitusi: 23
Asukoht: Tallinn
Järsku saad abi mõnest firmast,mis kaupleb alumiiniumprofiilidega.Või mööbli furnituuriga,Tarsiman,Reinhold,neid terve pinu olemas.Vineeri-mööblikomb. prahipood,seal ma vist isegi sedasama Sinu unistuste plastliistu näinud mitte väga palju aega tagasi.


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2004 12:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Okt 19, 2004 08:49
Postitusi: 45
Asukoht: Põlva
ky kirjutas:
:?:... teha uude akvasse pleksiklaasist (puuriks pisikesed augud sisse) vahesein.... Mõtlesin siin,kas seina peaks kinnitama läbipaistva akva silikooniga.
Ootan arvamusi!

Arvan et seina pole ennast tõesti vaja silikooniga kinnitada- piisab kui lased lõigata kaks kitsast klaasi riba + 4 sama kitsast klaasruudukest. Mõte on järgmine: ette seina paned silikooniga üles ja alla äärde kummassegi kaks ruudukest silikooniga ja taha seina klaasiribad ning saadki parajasse mõõtu lõigatud (aukudega)klaasi vahele libistada. Ei jää ka suurt näha esiseinas ...
Olen sarnast akvaariumilahendust ühes oma endises töökohas näinud- seal oli tehtud (pleksist) ca 2,5m pikkune akva mis oli ühest otsast vast 10- 20 cm sügav ja teisest 60- 70 ja mitte eriti paks ning kudemise ajaks pandi samamoodi madalamale kus maimukesed (kes iganes) olid vahesein vahele
tervitustega..

_________________
240L / Hydor Prime 30 kanister/ Resun 100W+ Aquael 100W/ 2 X 30W valgust( üks spets taimede toru)/3 kirjut mollit,3xGuraami, 4xneoon,2x Skalaar, Platydoras costatus, Synodontis,2X Ancistrus/Cryptocoryne jm.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2004 12:54 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Dets 04, 2003 10:09
Postitusi: 416
Pildid: 0
Asukoht: eesti
Mul maimude tarvis praegu vahesein suht suure (paar mm)silmaga krohvimisvõrgust, mis on akv.silikooniga kinnitatud plastmassraami sisse. Raami tegin väga täpselt akvaariumi laiust arvestades ja kinnitub alumise otsaga kruusa sisse ja ülemise otsaga akvaariumi tugevduseks oleva ristitala külge tamiiliga. Ise näen, et see suht ajutine lahendus, kuna parajasti vetikas vohab täiega ja see võrk hakkab juba umbseks muutuma ja ei näe kena välja. Pealegi ei pääse SAE maimupoolele ligi ja seega kaks poolt on nagu öö ja päev vetikat silmas pidades :roll:
Mul filtri sisend ja väljund teine teises akva otsas, aga ikkagi tundub maimude otsas vesi jumala seisev, mistõttu see misiganessaastakiht tekib sinna masiliselt veepinnale. Kui sisene filter oleks ühes pooles, siis ma kujutan ette, et temperatuuri ja vee ringlusega oleks suht katastroof teispool vaheseina olenemata selle veeläbilaskvusest...
Minu arvates on seda ikkagi raske ka ilusa asjana teha ja jääb ikkagi silma riivama, kui akvaarium just 2 m pikk ei ole, aga see juba maitse ja oskuse küsimus.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2004 06:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Apr 17, 2004 03:22
Postitusi: 169
Asukoht: Tartu
mina arvan nii, et see vahesein ei kõlba mitte kuhugi... :D


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2005 09:26 
Akvarist

Liitunud: Reede Veebr 06, 2004 07:38
Postitusi: 33
Asukoht: Keila
Tänud kõigile vastajaile!


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver