tv kirjutas:
Tsiteeri:
Mu kogemusest taimekasti parim (nii taimedele kui ka akvaristi rahakotile) põhi ongi savi+puhas/väetamata turvas (+mikroainete väetis) mille peale tuleb 4-7cm liiva.
Kõlab, nagu Tropica põhjasegu. Palju sa seda paned? Suures koguses on AFAIK (minu teada) (minu teada) sellisel asjal kalduvus hakata vette rauda ja mangaani lekitama.
Seda see vist põhimõtteliselt on. Umbes 1-3cm ja peale rohkesti liiva. Vb olla, et hakkab aja jooksul lekkima, aga tundub, et taimed saaks toitained siis veest ära kasutada. 3-4 aasta jooksul ei ole olnud probleeme sellise põhjaga. Olen kasutanud seda neljas erineva suurusega taimekastis.
batsill kirjutas:
Kõik justkui kasvataks müügiks tohutuid laadungeid taimi. Või on veel põhjuseid, miks taga ajada ülikiiret taimekasvu?
Kõik taimeliigid ei kasva hästi ja nad ei ole optimaalse välimusega halvemates tingimustes. Kui inimese huvi on pööratud just ilusa taimekasti poole, sii ta tahab luua taimedele parimad tingimused. Kiire taimede kasv on taimeakva loomisel rohkem kõrvalprodukt. Tahaksid siis, et akvarist pigem viskaks ülekasvanud taimed prügikasti, kui müüks väikese tasu eest teisele hobbyistile? Eriti rikkaks taimemüügiga ei saa, aga taimeakvasse raha küll läheb.
Rohkem on asi rõõmu ja hobby levitamisega. Taimemüügist kätte saadud kroonikesed lähevad küllatki kiiresti tagasi ringlusesse, kohalikku akvapoodi...